Sağlık

Adsız Diyetisyenden Stres Azaltıcı Yiyecek Önerileri

İnsan sağlığını tehdit eden en değerli sorunlardan biri olan gerginlikle nasıl başa çıkabiliriz? Besleme ve gerilimin ortasında bir ilgi mi var? Yediğimiz ve içtiğimiz besinler tansiyonumuzu düşürmemize yardımcı olur mu? Bilim Sıhhat Haber Ajansı   ‘Sağlıklı Yaşam İçin Sağlıklı Beslenin’ bu hafta haberlerde Diyetisyen Beyza Mekselyna Anonymous, beslenme yoluyla tansiyonu düşürmenin tüyolarını verdi.

Doyum Hormonu Stresi Azaltan Besinlerle Salınır

Hızlı tempolu hayatımızda gerginliğin genel sağlığımızı etkileyen yaygın bir sorun haline geldiğine dikkat çeken Diyetisyen Anonim, besleyici bir programla gerginliğin etkilerinin azaltılabileceğine dikkat çekti. Anonymous, “Bugün gerginliği azaltmak için bazı yiyecekleri keşfedeceğiz. Bu besinleri günlük rutinimize ekleyerek vücudumuzu ruhsal ve fiziksel yönden tam bir güzelliğe kavuşturabiliriz. Gerginliği azaltmak için ne yesem diye düşündüğünüzde karşınıza çıkan besinlerin sağlıklı besinler olması önerilir. Gergin olduğunuz zamanlarda sağlığınız için müsrif yiyeceklerle kendinizi mutlu etmeye çalışıyorsanız; Bir süre sonra bu besinlerin yan etkilerini vücudunuzda görebilirsiniz. Gerginliği azaltan besinler sayesinde vücudunuzdaki memnuniyet hormonu salgılanacak ve kısa sürede problemden kurtulacaksınız.

Stres Giderici, Korku Giderici Yiyecekler

Balık, Muz, Avokado, Fındık, Kuru üzüm, Bitter çikolata, Yaban mersini, Süt, Kinoa, kabak çekirdeği, Yumurta, Turuncu. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu