Haber

Pazarcık Belediye Başkanı Yılmazcan’dan, “Neredeydin?” Tepkisine cevaben, “Benim getirdiğim çadırlarda kalıyorsun. Sonra çadırda…

Kahramanmaraş Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, çadırkenti ziyaret ederek; depremzedelerden “neredeydin” yansımasıyla karşılaştı. Yılmazcan, vatandaşlara; Ben buradayım, AFAD’ın çadırları burada… Ben olmasaydım bu çadırlarda kalabilir misiniz? Siz benim getirdiğim çadırlarda kalın. 18 bin oy.”

Kahramanmaraş Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, dün; ilçe merkezindeki konteyner ve çadır kentleri ziyaret etti.

Depremzedeler Başkan Yılmazcan’a tepki gösterdi. Vatandaş Yılmazcan; “Neredeydin?” “Devlet burada. Türk Silahlı Kuvvetleri burada. İki vali burada.” Başka bir vatandaş tarafından sorulduğunda “Neredeydin?” Yılmazcan, “Ben buradayım, buradayım. AFAD’ın çadırları burada. Devlet burada” yanıtını verdi.

Bir depremzede daha tepki gösterdi, “Hayır, burada mahrumsunuz.” Yılmazcan, “Ben olmazsam bu çadırlarda kalabilir misin?” söz konusu.

Bir vatandaş, “Bu çadırları devlet kurdu, siz mi kurdunuz? Bu çadırları siz mi kurdunuz, devlet mi kurdu? Buraya bir gün gelip milletin halini sormadınız” dedi. Yılmazcan, “Ben geldim amca” yanıtını verdi. Vatandaş, “70 gündür burada rezil olduk, rezil olduk” dedi. Yılmazcan, “Bu çadırları kim getirdi? Ben getirdim. Siz benim getirdiğim çadırlarda kalın. Siz benim getirdiğim çadırda kalın. O halde siz çadırda kalmayın. Siz benim getirdiğim çadırda kalın.”

Yılmazcan, “Devlet burada. Devlet iki saatte 200 çadır kurdu. Neden ona bir şey söylemiyorsun. Ben seçilmiş belediye başkanıyım. 18 bin oyum var” dedi.

Bir depremzede daha tepki gösterdi, “Erkek olsaydın bize gelmezdin.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu