Haber

Korkunç Olay! Dişi Çektirilen 5 Yaşındaki Deniz Hayatını Kaybetti: ‘Hepsi Görüp Güldü’

Bursa’da korkunç bir olay yaşandı. Diş ağrısı nedeniyle götürüldüğü özel diş kliniğinde genel anestezi altında 1 dişini çektirip, 1’i kanal tedavisi olmak üzere 4 dişine dolgu yaptıran 5 yaşındaki Deniz Sönmez, eve geldikten sonra fenalaştı. Hastaneye kaldırılan Sönmez, 3 gün sonra hayatını kaybetti. Olayı anlatan kederli anne Elena Sönmez, “Yardım istedim ama yardımcı olmadılar. Oğlum gözlerini açınca önce su istedi, kadına su vermesini söyledim. O vermedi. Bakın sadece su verdi. İçmedi, döktü. ‘Ölüyorum’ dedi. Sonra birçok hareket yaptı ama kimse gelmedi. “Hepsi gördü ve güldü” dedi.

Otopsinin ardından Deniz’in naaşı yakınlarına teslim edilerek son yolculuğuna uğurlandı.

Bursa’da yaşayan Elena ve Aydın Sönmez çifti, diş ağrısı şikayetiyle 10 Kasım’da tek çocukları Deniz Sönmez’i özel diş klinikleri zincirinin Hürriyet Mahallesi’ndeki şubesine götürdü. İddiaya göre, yapılan muayene sonrasında dişlerinde çürük olduğu tespit edilen çocuğa genel anestezi altında anestezi verilerek ameliyata alındı.

1 dişini çektirip 4 dişine dolgu yaptıran çocuk, anestezinin etkisi geçince hastalandı. Çocuğun ağzından yoğun bir kanama oldu, ateşi yükseldi ve titremeye başladı. Küçük Deniz’e şikayetlerinin anesteziden kaynaklandığı söylenerek kanaması olmasına rağmen ilaç yazılarak taburcu edildi. Eve geldikten yaklaşık 20 dakika sonra fenalaşınca ailesi tarafından Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne kaldırılan Deniz Sönmez, oksijen yetersizliğinden dolayı çoklu organ yetmezliği nedeniyle dün sabah hayatını kaybetti.

Ailenin şikayeti üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da soruşturma başlatıldı.

Deniz’in naaşı yakınlarına teslim edilerek toprağa verildi. Cenazede anne ve babasının ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Deniz’den geriye 29 Temmuz’daki doğum günü kutlamasından görüntüler kalırken, defalarca yardım istemesine rağmen oğlunun kimsenin umursamadığını iddia eden anne Elena Sönmez, şu ifadeleri kullandı:

”Yardım istedim ama bana yardım etmediler. Hem klinik personeli hem de diş hekimi oturdu ve Deniz bir süre sohbet etti. Çok fazla hareket ettiğinde kadınlar gülüyordu. Komik bir şeye benziyor. Bir kez bile bakmadılar. Anestezi uzmanı ameliyat biter bitmez oradan ayrıldı. Oğlum gözlerini açtığında önce su istedi, ben de kadına su vermesini söyledim. Bakmadı, sadece su verdi. İçmedi, döktü. ‘Ölüyorum’ dedi. “Deniz dedim ölmedin, sadece biraz uyudun.”

”Artık ilacın etkisi var. Bir dakika bekle dedim. Sonra şunu yaptı, ‘Beni çıkarın, bırakın beni’. Daha sonra birçok hareket yaptı ama kimse gelmedi. Hepsi gördü ve güldü. Hiçbir şey anlamıyorum. Her şeyi sordum, ateşi olduğunu söyledim. ‘Normal’ dediler. Çok kanadığını söyledim, ‘Diş çıkarıyoruz, bu normal’ dediler. Şimdi her şeyin normal olup olmadığına bakalım.”

Diş kliniği yetkilileri, İl Sağlık Müdürlüğü’ne bilgi verdiklerini ve konuyla ilgili bir açıklama yapmayacaklarını belirtti. Baba Aydın Sönmez yaşadıkları süreci şöyle anlattı;

”Onu hızla Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne götürdüm. 3 gün can sıkıntısı çekti, biz de dışarıda dua ederek bekledik. Son doktor umudun giderek azaldığını söyleyerek ‘Tomografi çektirmek istiyorum’ dedi. Tomografi çektirdiler, bir şeyden şüphelendiler, kanama durmadı, ilk geldiği gün boğazında da kanama vardı, ameliyat ettiler. Tomografide her şey görünüyordu, kandaki oksijen oranı yüzde 40’a düşmüştü ve o anda çocuk gitmişti. Genel anestezi, diş çekimi, doktorun ilgisizliği. Çocuğun genetik bir hastalığı olsa bile diyelim ki bunu bilmiyoruz. Bir bak bir bak çocuğun ağzından kan geliyor. Çocuk kusuyor, ateşi var ve titriyor. Ben önce Rabbimin adaletine, sonra devletin adaletine inanıyorum. Bekleyeceğiz. Şikayette bulunduk. Enine boyuna araştırılsın. Bir insan hayatı bu kadar kolay olmamalı. Hak eden hak ettiğini alsın aslında. Canımız, ciğerlerimiz zarar gördü. “Şu an acım tarif edilemez, başka kimsenin incinmesini istemiyorum.”

habertarsus.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu