Haber

HDP’li Gergerlioğlu: “İşçiyi düşünmeyen bir iktidar olduğu için Somalar, Amasralar oluyor”

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Amasra’daki maden kazasına ilişkin, “Parayı düşünen, işçinin hayatını düşünmeyen bir iktidar olduğu için Somalar, Amasralar oluyor.” dedi.

Gergerlioğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi’nde meydana gelen patlamaya ilişkin ihmallerin, Bartın Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan fezlekede yer aldığını aktardı.

Fezlekede yer alan tespitleri sıralayan Gergerlioğlu, şunları kaydetti:

“Amasra’daki maden ocağında yaşanan kazada çok ihmaller olduğunu tez etmiştik. Sayın Bakan’ın istifa etmesi gerektiğini söylemiştik. Tüm gelişmeler bizim haklı olduğumuzu çıkarıyor. Havalandırma vantilatörü değerleri 355 kez alarm vermiş. Kaza ‘adım adım geliyorum’ demesine rağmen maalesef gereken önlemler alınmamış. Fezlekede tedbirsizlik zincirinden ve koordinasyonsuzluktan söz ediliyor. Göstermelik tedbirler alınmış. Parayı düşünen, işçinin hayatını düşünmeyen bir iktidarla karşı karşıya olduğumuz için Somalar, Amasralar oluyor.”

Gergerlioğlu, Türkiye’nin farklı bölgelerinden kendisine ulaştığını söylediği hak ihlallerine ait şikayetleri de anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu