Haber

Sakarya’nın kuzey kıyılarında ‘yaşam değişimi’ başladı

SAKARYA (İGFA) – Her yıl görevlerini başarıyla yürüten Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Can Timi’ olarak bilinen Büyükşehir İtfaiyesi Cankurtaran Timi, 15 Haziran itibarıyla görevlerine başladı. Karasu, Kaynarca ve Kocaali ilçesi plajları ile Kocaali Kadınlar Plajı’nda, 55 kilometrelik sorumluluk alanında 45 farklı kulede 69 cankurtaran görev aldı. 6 adet jet ski, 2 adet atv, 1 adet 4×4 arazi aracı ve kıyılarda nöbet tutan cankurtaranlar ile cankurtaranlar bu yıl tatil dönemini sıfır kayıpla tamamlamak istiyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Ulu, Karasu Sahili’nde görev yapan cankurtaran ekibini ziyaret etti. Hazırlanan kuleler, operasyon merkezi ve envanteri inceleyen Ulu, ekiplerin vatandaşların yaşamı için değerli olan tüm detayları büyük bir hassasiyetle sahiplenmesi talimatını verdi.

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli ile birlikte cankurtaran ekibiyle bir araya gelen Aziz, bu yıl tatilcilerin can güvenliği için önlemleri maksimum seviyeye çıkardıklarına vurgu yaparak, “sıfır kayıp hedefi” vurgulandı. Aziz de vatandaşlara değerli uyarılarda bulunarak, “Lütfen görevlendirilmediğimiz hiçbir noktada denize girmeyin” dedi.

Sakarya’nın zenginliğine dikkat çeken ve sahilde tüm detayların düşünüldüğünü ifade eden Aziz, “Gölleri, ırmakları, yaylaları, denizi, uzungözü gibi avantajları sayesinde tam bir turizm kenti. Özellikle yaz aylarında gidiliyor. Kaynarca, Karasu ve Kocaali kıyıları son derece hareketli ve adeta bir turizm cenneti.Ülkemizin en önemli yeri olan kuzey kıyılarımızda yeni bir dönem başlatıyoruz.Bu yaz döneminde önceliğimiz vatandaşlarımız. kayıpsız, acısız ve sadece hoş anılarla hatıralarımızda kalması için ekiplerimizi sıkı bir eğitimden geçiriyoruz.Dünyanın her yerinden, ülkemizden ve ülkemizin her yerinden turistlere sadık ve huzurlu bir ortam sağlamak için her şeyi yapacağız. Detayları düşündük ve bu yılki amacımız bir kardeşimizin ölmemesi. Dönemimiz hayırlı olsun” dedi.

Bölgede yürütülen çalışmaları anlatan Yüce, “Oluşturduğumuz ‘Yaşam Ekibi’ ile kıyılarımızda can güvenliğini sağlıyoruz. Bu konularda vatandaşlarımızdan da bir ricamız var. Cankurtaran olmayan bölgelerde denize girmek, bu bölgelerde yüzmek tehlikeli olduğundan hassasiyet bekliyoruz. Bunların yanı sıra Karasu ve Kocaali kıyılarında güvenli bölgeler oluşturduk. Özellikle denizin dalgalı olduğu dönemlerde cankurtaranlarımızın tavsiyelerini dikkate almak çok değerli. İnşallah sıfır can kaybıyla dönemi sonlandırırız” dedi.

guneysinirajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu