Haber

Başkan Altay: “53 Yeni Doğalgazlı Otobüsle Otobüs Filomuzu Daha da Güçlendirdik”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir’in otobüs filosunu 53 yeni doğalgazla çalışan, çevre dostu otobüsle daha da güçlendirdiklerini söyledi. Otobüsleri tanıtan Önder Altay, “Böylece geçen yıl aldığımız otobüslerle yeni otobüs sayımız 180’e çıktı, toplam cari maliyet ise 1 milyar 311 milyon liraya ulaştı. Otobüslerimiz Türkiye’de üretilen yerli otobüslerdir. Şehrimize en iyi kaliteyi getirmek için yaptığımız çalışmalar sonucunda 53 adet otobüs hizmete açıldı. Konya halkı her şeyin en güzeline, en iyisine layıktır. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Konya’da çok şükür güzel şeyler yapılıyor. Bu Konya’nın kazancıdır. Hizmete girecek bu 53 otobüsün Konya’ya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım filosunu güçlendirecek 53 yeni otobüsün tanıtımını yaptı.

Büyükşehirlerde en önemli gündem maddelerinden birinin toplu ulaşım olduğunu hatırlatan Önder Altay, “İnsanların günlük olarak kullandığı toplu ulaşım büyükşehirlerin en önemli sorunlarından biri. Bu anlamda çözüm üretmek için çok yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Geçen yıl toplu taşımada 111 milyon yolcu sayısına ulaştık. Bunların yaklaşık 41 milyonu raylı sistemde, 70 milyonu da otobüslerimizde oldu” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN UCUZ ULAŞIM HİZMETİNİ SUNUYORUZ”

Başkan Altay, Konya halkının daha konforlu ulaşıma sahip olması, sefer sayısının artması ve ulaşımda yolculuk sürelerinin kısalması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, şöyle devam etti:
“Bu anlamda geçen yıl 127 otobüsü şehrimize kazandırdık. Şu an itibarıyla 53 otobüsü daha hizmete alarak otobüs filomuzu daha da güçlendiriyoruz. Bunlardan 30 adedi CNG Hibrit Solo, 20 adedi CNG Hibrit Körüklü, 3 adedi ise yarı hareketli tiptedir. Otobüslerimiz doğal gazla çalışan çevre dostu otobüslerdir. Şu anki maliyeti 449 milyon lira. Böylece geçen yıl aldığımız otobüslerle yeni otobüs sayısı 180’e çıktı, toplam yeni maliyet ise 1 milyar 311 milyon liraya ulaştı. Otobüslerimiz Türkiye’de üretilen yerli otobüslerdir. En kaliteli otobüslerin şehrimize kazandırılması yönündeki çalışmalarımız sonucunda 53 adet otobüs hizmete açıldı. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Öte yandan Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bu kadar geniş bir coğrafyada Türkiye’nin en ucuz ulaşım hizmetini sunuyoruz. Öğrenci biletimiz 4 lira, sivil biletimiz 8,5 lira, öğrenci aboneliğimiz ise 220 lira. Dolayısıyla bu konforu en ucuz fiyata vatandaşlarımıza sunma konusunda Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyoruz” dedi.

TOPLU ULAŞIMDA TEKNOLOJİNİN TÜM İMKANLARI KULLANILIYOR

“Konya Model Belediyecilik” anlayışıyla toplu ulaşım hizmetlerinde teknolojinin tüm olanaklarını kullandıklarını belirten Önder Altay, “Her gün 10 binlerce vatandaşımızın kullandığı Akıllı Toplu Taşıma Sistemimiz ATUS, Konya Şehir Bilgilendirme Sistemi, Akıllı Trafik Yönetim Sistemi, Merkezi Trafik İşletim Sistemi, Akıllı Otopark.” Uygulama, Yapay Zeka Tabanlı Sınır Optimizasyon Uygulaması, Akıllı Durdurma Ekranları ve yine Türkiye Kart ve Konya Maaş Platformunu Türkiye’de ilk kez hayata geçiren belediye olarak bu konuda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca engelli vatandaşlarımıza yönelik hayata geçirdiğimiz Manisiz Konya Taşınabilir Uygulamamız ile Uluslararası AUS Hill kapsamında; ‘Ulaştırmada Bakanlık Yolu’ kategorisinde bizzat Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızdan ödül aldık” dedi.

“YENİ RAYLI SİSTEMİ EN KISA ZAMANDA ŞEHRİMİZE SUNMAYI PLANLIYORUZ.”

Otobüs filosunu yenilerken öncelikli hedeflerinin raylı sistemin taşıdığı yolcu sayısını artırmak olduğunu belirten Başkan Altay, “Dolayısıyla mevcut projelerimize ve Ulaştırma Bakanlığı ile yaptığımız çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz. İnşallah yeni raylı sistemin müjdesini şehrimize en kısa sürede vermeyi planlıyoruz. Şehrimize kazandırdığımız bu 53 yeni otobüsün hayırlı olmasını diliyorum. Konya halkı her şeyin en güzeline, en iyisine layıktır. Bunu sağlamak için yoğun çaba harcıyoruz. “İyi şanslar” dedi.

“KONYA’DA İYİ İŞLER YAPILIYOR”

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da Konya Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım filosuna büyük önem verdiğini belirterek, şunları söyledi:

“Gece gündüz bu şehre hizmet eden değerli Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve onunla birlikte yürüyen değerli meclis üyelerimize ve kurum çalışanlarımıza Konya halkı adına teşekkür ediyoruz. Aslında her yıl toplu taşımayı yenileyerek, yeni filoları bünyesine katarak klasikleşmiş bir yapı var. Raylı sistemlerde yeni çalışmaların yanı sıra bu şehrin geniş coğrafyasına hizmet götürmeyi, otobüslerimizi modernize ederek vatandaşlarımızın konforlu yolculuk yapmasını sağlayacak ve çevreye olan etkiyi azaltacak yeni modellere yönelmeyi hedefliyor. Konya’da çok şükür güzel şeyler yapılıyor. Bu Konya’nın menfaatidir. Hizmete girecek bu 53 otobüsün Konya’ya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-gevas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu