İş

Kripto endüstrisinde bugün öne çıkan 5 gelişme

Investing.com – Kripto para piyasasında bugün manşetlerin gölgesinde kalan 5 gelişmeyi sizler için özetledik.

Huobi, Hong Kong pazarına girmeye hazırlanan en son borsadır

Hong KongKripto borsaları, sonrasında özerk bölgeye akın etmeye başladı.

Huobi nihayet Hong Kong şubesini duyurdu ve bu trende katılan son kripto borsası oldu. Hong Kong vatandaşları, Huobi’nin Huobi HK olarak markalaştırdığı Hong Kong web sitesi aracılığıyla kripto ticareti yapabilecek.

Ethereum, işlem hacminde Visa ile rekabet ediyor

Ethereum ödeme sistemleri alanındaki en büyük firmalardan biri olan Visa’nın işlem hacmini yakalamıştır. Son gelen bilgiler Ethereum’da bu yıl 3 trilyon dolarlık işlem gerçekleştiğini gösterirken, Visa’nın 3.08 trilyon dolarlık işlem hacmi bulunuyor.

Kripto endüstrisindeki en büyük ikinci blockchain ağı olan Ethereum, aynı zamanda klasik finansı değiştirmek isteyen birçok projeye güç veriyor. Bu finansal çözümlerin ortasında merkezi olmayan finans (DeFI), staking ve kredi gibi pek çok hizmet yer alıyor.

Öte yandan Ethereum Foundation üyesi Josh Stark, Ethereum2021 yılında işlem hacmi açısından Visa’yı geride bıraktığını iddia ediyor. Sunulan raporda Ethereum’un yaklaşık 11,6 trilyon dolarlık işlem kaydettiği, Visa’nın ise işlem hacminde 10,4 trilyon doları aştığı belirtildi.

VanEck araştırmasına göre solmakGelecek vaat eden

VanEck’in dijital varlık araştırma departmanı raporuna göre, Solana ağında bazı iyileştirmeler yapılırsa ağ büyük bir yükseliş potansiyeline sahip olacak.

VanEck’in Dijital Varlık Araştırma Lideri Matthew Sigel, Solana’nın daha yüksek bir risk profili ile benzer bir performans gösterebileceğini savunurken, uzun vadede Ethereum için önemli bir yükseliş beklediklerini söyledi.

Solana ile ilgili handikapları sıralayan Sigel, Solana ağında şeffaflık eksikliği olduğuna vurgu yaparak, ağın merkezileşme sorunu yaşadığını söyledi. Bu sorunun aşılması durumunda Solana ağının önemli bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Shiba topluluğu, uçuşa geçmek için iki büyük olaya odaklandı

shiba inu Cemaatle ilgili iki büyük olay cemaati heyecanlandırdı. Bu etkinlikler, İsviçre merkezli blockchain şirketi Tangem ile birlikte geliştirildi. shiba inuBu, adlı kişinin soğuk cüzdan projesiyle ilgili.

Shiba’nın geliştiricilerinden Lucie, bugün SHIB ve Tangem tarafından gerçekleştirilecek soru cevap etkinliğinde değerli detayların verileceğini hatırlattı. Bu etkinlikte Shiba temalı soğuk cüzdan için ön siparişlerin alınmaya başlanacağı aktarılıyor. Ayrıca SHIB soğuk cüzdanı hakkında detaylı bilgiler iletilecektir.

SHIB özellikli soğuk cüzdan, özellikle Shiba Inu ekosistem belirteçleri SHIB, BONE ve LEASH olmak üzere kripto varlıklarının çevrimdışı korunmasını sağlayacak bir donanım olacaktır.

Bali, Turistlerin kripto ödemelerini yasakladı

Bali hükümeti, turistleri adada mal ve hizmet satın almak için kripto para ödememeleri konusunda uyardı.

Turizmle ilgili basın toplantısı düzenleyen Vali Wayan Koster, ödeme şekli olarak kripto para kullanan turistlere ceza kesileceğini duyurdu. Bu yaptırımların arasında, sınır dışı ve cezai yaptırımlar olurken, kripto ödemelerini kabul eden işletmelerin idari yaptırımlar ve işletme kapatma gibi sert cezalarla karşı karşıya kalacağı bildiriliyor.

Endonezya haber kaynağına göre uyarı, Seminyak’ta çeşitli hizmetler için kripto para birimi ödemeleri almayı kabul eden işletmelerin tespit edildiği bir soruşturmanın ardından yayınlandı.

Author: Günay Caymaz

haber-lalapasa.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
-
Başa dön tuşu