Haber

İngiltere’de ‘Özgür Filistin’ ilan eden metro şoförü görevden uzaklaştırıldı

Almanya ve Fransa gibi bazı Avrupa ülkeleriyle birlikte İsrail yönetimine her fırsatta destek veren ve Filistin halkına destek amaçlı eylemleri engellemeye çalışan İngiltere’de, göstericilere destek veren metro şoförü görevden uzaklaştırıldı.

Ülke basınında yer alan habere göre, Londra Toplu Taşıma İdaresi (TfL), Londra’da düzenlenen Filistin’le dayanışma gösterisine gidenlerin bindiği metroda anons yapan ve “Özgür Filistin” sloganı atan sürücünün kimliğini tespit etti. 21 Ekim.

TfL’nin operasyon müdürü Glynn Barton, sürücünün metro sisteminde Merkez hattaki treni kullandığını belirterek, söz konusu sürücünün “anons sistemini kötü kullandığını” söyledi.

Yolculara “Özgür Filistin” sloganı attıran sürücüyle ilgili soruşturmaya ilişkin konuşan Barton, “Politika ve prosedürlerimiz doğrultusunda olayı kapsamlı bir şekilde soruşturmaya devam ederken, sürücü görevden uzaklaştırılmıştır.” Bu kelimeyi kullandı.

İngiliz Ulaştırma Polisi ve TfL, 21 Ekim’de düzenlenen Filistin’e destek mitinginde yolculara slogan attıran sürücünün görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine soruşturma başlattığını duyurdu.

Mühendis, sloganın atılmasının ardından, “Umarım bugün hepiniz güzel bir gün geçirirsiniz. Kendinize iyi bakın. Bu insanlara dualarınızı eksik etmeyin.” Söyledikleri görüntülere yansıdı. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu