Haber

İtalya’dan Türkiye’ye anlamlı mesaj: “Karanlığın ardında nice güneşler var”

İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği, merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle ülkeye yapılan yardımların paylaşıldığı mesajında, Türkiye’nin İtalya’ya Kovid-19 yardımını gönderirken kullandığı ifadelere yer verdi, “Orada Umutsuzluğun ardında nice umutlar, karanlığın ardında nice güneşler vardır.” .

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplam 10 ili vuran 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye’ye yardım yağıyor. Arama kurtarma görevlisi olan ve insani yardım gönderen İtalya’dan anlamlı bir mesaj geldi. İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği resmi Twitter hesabından paylaşılan yardıma ilişkin mesajda, Türkiye’nin İtalya’ya gönderdiği yardım kolilerinin üzerinde “Ümitsizliğin ardında nice umutlar, karanlığın ardında nice güneşler var” ifadeleri kullanıldı. korona virüs salgını dönemi.

Öte yandan Türkiye’den salgından en çok etkilenen ülkelerden İtalya’ya gönderilen yardım paketlerinde ise İtalyanca ve Türkçe olarak Mevlana’nın “Ümitsizliğin ardında nice umutlar var. Karanlığın ardında nice güneşler var” sözlerine yer verildi. .

Hatay’ın Antakya ilçesinde çöken 5 katlı binanın enkazındaki kurtarma çalışmalarına İtalyan itfaiye ve kurtarma ekipleri de katıldı. İtalyan Sivil Koruma Dairesi’nin gönderdiği yardımları taşıyan uçak da Adana’ya indi. – ROMA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu