Haber

Jandarma, Down sendromlu depremzedenin askerlik hayalini gerçekleştirdi

Ailesiyle birlikte Kahramanmaraş’tan Yozgat’a gelen Down sendromlu depremzede jandarmanın talimatıyla askerliğini yaptı.

Yozgat’ın Onikisubat ilçesindeki konutunun depremlerde hasar görmesi nedeniyle ailesiyle birlikte Yozgat’a gelen 20 yaşındaki down sendromlu Ahmet Şamil Şanlıdal, KYK Bozok Erkek Öğrenci Yurduna yerleştirildi.

Yurtta annesi, babası ve kardeşleriyle birlikte kalan Şanlıdal’ın asker olmak istediğini öğrenen yurt yönetimi ve özel güvenlik görevlileri, genci özel güvenlik kıyafeti giydirerek sevindirdi.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri gence sürpriz yaparak Şanlıdal ailesini minibüsle yurttan alarak komutanlık binasına getirdi.

İl Jandarma Komutanı Albay Halil Başer ve askerler tarafından karşılanan Şanlıdal, bir süre ağırlandı. Şanlıdal için eğitimli köpeklerle gösteri düzenlendi.

Jandarma astsubay kılığına giren Ahmet Şamil Şanlıdal’a Albay Başer, Türk bayrağı ve kalem hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anne Mediha Coşkun Şanlıdal, gazetecilere oğlunun hayalinin gerçekleştiğini söyledi.

Jandarma ekiplerine teşekkür eden Şanlıdal, “Bizim için çok güzel bir sürpriz oldu. Hiç beklemiyorduk, çok mutluyuz.”

Baba Mehmet Şanlıdal da oğlunun 10 yıldır asker olma hayali kurduğunu söyledi.

Unutulmaz bir gün yaşadıklarını dile getiren Şanlıdal, “Ömür boyu güzel bir hatıra olarak kalacak. Ülkemiz sağolsun askerimiz var. Herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

koprubasi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu