Teknoloji

ABD’de en çok izlenen orijinal dizi hangisi? O netleşti…

Ted Kement Üç başarılı dönemin ardından 2023’te sona erdi. Ve geçen yıl ABD’de En çok izlenen yepyeni yapım Öyle olmayı başarmış gibi görünüyor. Apple TV+’ın Netflix, Disney+ ya da Max gibi rakiplerine kıyasla en küçük kullanıcı kitlesine sahip olduğu göz önüne alındığında bu gerçekten etkileyici bir başarı.

Nielsen’e göre yepyeni Apple TV+ 2023’te çıkacak 16,9 milyar dakika izlendi . Bu, Netflix’in ikinci sıradaki The Night Agent’ından 2,5 milyar saat daha fazlaydı. Farklı bir biçimde, başarılı bölümleriyle haftadan haftaya sürekli olarak 1. sırada yer almasına rağmen, 3. Sezon finali yayınlandıktan sonra yalnızca bir kez 1 milyar dakikayı aştı.

Nielsen’in Ürün Stratejisinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Brian FührerDeadline’a şunları söyledi: “Bu, aynı anda çok fazla şey izlemek yerine insanların geri gelip daha fazla izlemelerini sağlamakla ilgiliydi.”

Fuhrer, Ted Lasso’nun 76 dakikalık finalinin de bu sayının artmasına yardımcı olduğunu söyledi. Karşılaştırma amacıyla belirtmek gerekirse Takım elbise 57,7 milyar dakikaya varan izlenme sayısıyla ABD’de yılın en çok izlenen yayını oldu. Rapor, lisanslı içeriğin Netflix’in başarısında büyük bir rol oynadığını ve Netflix’in Suits’in dokuz bölümünden sekizini almayı başardığını açıklıyor. NCIS ve Grey’s Anatomy de en çok izlenen diziler arasında yer alıyor.

Fuhrer, “Orijinaller Usain Bolt gibi hızlı koşan sprinterler, lisanslı seriler ise daha uzun mesafe koşucuları” diye açıklıyor.

Apple TV+ Kasım 2019’da piyasaya sürüldü. O zamandan beri Apple orijinal filmler, belgeseller ve TV dizileri yayınladı; çok sayıda Emmy Ödülü sahibi komedi Ted Lasso ve tarihi Oscar En İyi Film ödüllü film de dahil KODADahil olmak üzere 452 ödül kazandı, 2.057 ödüle aday gösterildi ve bu sayı büyümeye devam ediyor.

besikduzuhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu