Haber

YSK’dan sahte oy pusulası iddialarına yanıt

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), “siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerini belirlemek amacıyla yapılan kura çekiminde, bir siyasi partinin her seçim döneminde aynı yere yer aldığı” ve “siyasi partinin” İlk gelen taraf usulsüz kurayla belirlendi.” .

“HER AÇIDAN GÖRÜNTÜLER ÇEKİLDİ”

Açıklamada, YSK Lider ve Üyelerinin huzurunda, kanun gereği her konsey toplantısına katılan 6 siyasi partinin temsilcileri, seçime katılma hakkı bulunan 35 siyasi partinin temsilcileri ve takip edilen bir yayın yer aldı. Çok sayıda gazeteci ve muhabirin canlı yayın yaptığı, 20’ye yakın yayın kuruluşunun sabit ve hareketli görüntüler aldığı etkinlikte; Kura çekiminin açık ortamda yapıldığı ve herhangi bir itiraz olmaksızın tutanakların kaydedildiği belirtildi. Açıklamada, çekiliş sırasında basın mensuplarının salonun her yerinde konumlanarak her açıdan görüntü aldığı belirtildi ve şu ifadelere yer verildi:

“Öte yandan, bir siyasi parti adına kura süreci temsilcisi tarafından yürütülürken tek açıdan bakıldığında, sosyal medyada partinin parti adına kura çekimi yapıldığına dair asılsız haber ve paylaşımların yapıldığı gözlenmiştir. Bir siyasi partinin sandıkta birinci sırada yer alması amacıyla kura süreci planlı bir şekilde düzenlendi.” Bahsi geçen asılsız haber ve paylaşımların aksine siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki sıralaması sadece tek bir perspektiften takip edilmemekte, aynı zamanda basın mensupları, YSK’lılar, basın mensupları, basın mensupları şahitliğinde takip edilmektedir. YSK üyeleriyle aynı masada bulunan siyasi parti temsilcileri de yer alıyor. “Haber ajansları ve televizyon kanallarının yayın akışının 27 Ocak 2024 Cumartesi günü 14.00 – 14.16 saatleri arasında izlenmesi durumunda bu durum çok net görülecektir.”

SAADET PARTİSİ 2019 YEREL SEÇİMLERİNDE BİRİNCİ OLDU

Açıklamada ayrıca, birleşik oy pusulasında 28 Mart 2004 Pazar günü yapılan Yerel Yönetim Genel Seçimlerinde Demokrat Halk Partisinin, Pazar günü yapılan seçimlerde ise Sosyal Demokrat Halk Partisinin birinci çıktığı, 29 Mart 2009, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılan seçimlerde ise Hür Dava Partisi birinci oldu. 31 Mart 2019’da yapılan seçimlerde ise Saadet Partisi’nin birinci sırada yer aldığına dikkat çekildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu