Seyahat

Turizm kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu

AK Parti Küme Lideri Abdullah Güler, teklife ilk imza atan TBMM Dijital Medya Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ile Meclis’te gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Güler’in verdiği bilgiye göre, “Turist rehberliği mesleği kanunu ile seyahat acentaları ve seyahat acentaları birliği kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısı” yürütme ve uygulama dahil 14 maddeden oluşuyor.

Teklifle, meslek kuruluşu tarafından açılan sertifika programlarının ihtiyacı karşılamaması nedeniyle, Turizm Bakanlığı’nın talebi üzerine ulusal veya bölgesel turist rehberi eğitim programlarının ilgili kuruluşlarca düzenlenmesi yönünde değişiklik yapıldı.

Mesleğe kabul başvurularında yabancı dil yeterliliğini belirleme sınavı ÖSYM tarafından yapılacak.

Mevcut rehber sayısının artırılması amacıyla başta Çin olmak üzere Uzakdoğu dillerindeki rehber adaylarının teşvik edilmesine yönelik bir düzenleme yapılıyor. Ayrıca üniversitelerin sanat tarihi ve arkeoloji bölümlerinden lisans mezunu olan ve yabancı dil yeterliliğine sahip olanların turist rehberi olmaları daha kolaydır.

Teklifte seyahat acentalarına ilişkin de bazı değişiklikler yapılıyor.

Buna göre teklif kapsamında, asıl amacı tarihi ve turistik yerlerin tanıtımını yapmak olmayan faaliyetlerde turist rehberi bulundurma zorunluluğunun ortadan kaldırılmasına yönelik değişiklikler yapılıyor.

Teklifte ayrıca seyahat acentalarının, müşterilerini bilgi ve onayları dışında alışveriş amacıyla makul bir işletmeye göndermeleri, kendilerine veya yönlendirdikleri kişilere herhangi bir menfaat sağlamaları durumunda belgelerinin Bakanlıkça iptal edileceği ve işlem yapamayacakları da yer alıyor. Beş yıl süreyle seyahat acentası olarak faaliyet göstermek.

habersiverek.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu