Haber

AB ve BM’den İsrail’den son dakika açıklaması! Birbiri ardına uyardılar

En son Refah haberleri:Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze’nin güneyindeki Refah şehrinde yaklaşık 1,4 milyon Filistinlinin durumuna dikkat çekti.

‘İSRAİL’İN ZENGİNLİKLERE SALDIRISI FELAKET SONUÇLARINA YOL AÇACAK’

Şu anda gidecek güvenli hiçbir yerleri yok ve açlıkla karşı karşıyalar.”Borrell, ifadesini kullanarak şunları söyledi:

“İsrail’in Refah’a saldırdığına ilişkin haberler endişe verici. Bu, zaten vahim olan insani durumu ve dayanılmaz sivil kayıplarını daha da kötüleştirecek” feci sonuçlara yol açacaktır.

BM’DEN UYARI GELDİ: CİDDİ ENDİŞEYİZ

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail’in Gazze’nin Refah kentine yönelik saldırı hazırlıklarına ilişkin “Refah’taki sivillerin durumundan ciddi şekilde endişe duyuyoruz.”Bir açıklama yaptı.

Dujarric, Refah’ta BM İnsani İşlerin Uyumlaştırma Ofisi’nden (OCHA) aldığı bilgilere atıfta bulunarak şunları söyledi: “birleşme”Yolların temiz ve düz alan arayan ailelerin çadırlarıyla dolu olduğunu belirtti.

Dujarric, gıda, temiz su ve sanitasyon hizmetlerinin yetersizliği nedeniyle önlenebilir hastalıkların ve ölümlerin yaygınlaştığını belirtti.

“Refah’taki sivillerin durumundan ciddi şekilde endişe duyuyoruz.”Dujarric, sivillerin korunması gerektiğinin altını çizerek, BM’nin zorla yerinden edilmeye karşı olduğunu vurguladı.

Dujarric, “İnsanlar nereye gidecek?”Bunun çok geçerli bir soru olduğunu ancak cevap verecek durumda olmadıklarını belirtti.

BM’nin sivilleri korumaya, barınma ve tıbbi destek sağlamaya çalıştığını belirten Dujarric, “Ancak ağır silahlara ve toplara karşı kendimizi savunmamız mümkün değil.” Bu kelimeyi kullandı.

haber-cay.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu