Haber

TES-İŞ Başkanı Kabaloğlu’ndan Afşin Elbistan Termik Santrali İle İlgili Açıklama

Türkiye Elektrik, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu, Afşin Elbistan Termik Santrali’nin yeniden üretime geçmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Kabaloğlu yaptığı yazılı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin yaşadıkları bölgede incelemelerine devam ettiklerini, il il dolaşarak vatandaşlara yardımda bulunduklarını ve enerji çalışanlarının çalışmalarına destek verdiklerini vurguladı.

Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’ın bazı kesimlerinde tahribatın oldukça büyük olduğuna işaret eden Kabaloğlu, bu kentlerin bazı kesimlerinde elektrik altyapısının da zarar gördüğünü kaydetti.

Kabaloğlu, elektrik üretim ve dağıtım şirketlerinde üyelerinin özveriyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

“Hayatını kaybeden üyelerimiz var, sevdiklerini kaybeden üyelerimiz var. Üzücü bir tablo ile karşı karşıyayız. Güç personelleri bir yandan yas tutuyor, bir yandan işine sarılıyor. Çabalar ortada. Sarsıntı bölgesindeki elektrik ihtiyacını karşılamak için çalışmalar sürüyor.Şu anda barajlarda bir sıkıntı yok.Ancak bölgenin en değerli elektrik üretim tesislerinden biri olan Afşin Elbistan Termik Santrali’nde üretim nedeniyle durmuş durumda. Türkiye elektrik üretiminde değerli bir yere sahip olan bu santralin iki ünitesinde yeniden üretime geçilmesi yönünde çalışmalar özverili bir şekilde devam etmektedir.Birlik ailesi olarak iyileşmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. yaralar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu