Haber

‘Sinan Ateş’ isyanının merkez üssü Bursa’dan izlenimler

Candan Yıldız-Hazar Arkadaş

Ankara’da silahlı saldırı sonucu şehit olan Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş’in mevlidinin okunduğu Bursa Buyruk Sultan Camii’ndeyiz.

Sinan Ateş’in babası Musa Ateş ile öğretmen olan eşi Ayşe Ateş mevlitte taziyeleri kabul ederken, mevlide Ülkücü cemaatinden oluşan kalabalık katıldı.

Sinan Ateş cinayeti, Ateş’in büyüdüğü ve iz bıraktığı Bursa’da herkesin bildiği bir sır gibi…

Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş’i öldüren uyuşturucu çetesini konuştuğumuz kişiler “piyon” olarak görüyor ve “Bizim derdimiz krallarla” diyor.

Ateş cinayeti, MHP içindeki sıkıntıların ortaya çıkması ve kendi deyimiyle “parti içi bir kliğe savaş açılması” için de bir kırılma noktası oldu.

MHP Genel Merkezi’ne karşı isyan bayrağının dalgalandığı merkez Bursa ama Bursa’ya gidince daha iyi anlıyorsunuz.

Çünkü Cumhur İttifakı’ndan sonra mevcut MHP yönetiminin halkla bağlarını kopardığı iddiası var. Bu nedenle Sinan Ateş’in Bursa’da yaptıkları, ideolojik vizyonu, halkla olan bağı ve teşkilatına dair anlatılanlar, Bursa’yı MHP içinde veya MHP’ye alternatif olarak yeni bir merkez haline getiriyor gibi görünüyor. Özellikle Sinan Ateş adına kurulacak vakfın misyonu bu olacak gibi görünüyor.

Cinayetle ilgili ses getiren, o sesi örgütleyen merkez Bursa’dır. Bursa olması bir yere kadar anlaşılır. Sinan Ateş Bursa’da büyüdüğü ve Ocak ayında büyüdüğü için babası Musa Ateş 80’lerde vurulmuş bir idealisttir. Konuştuğumuz bazı gençlerin çevrelerindeki gençleri etkileyen ifadelerine göre, ‘Oku, okulda birinci ol. Üniversitede başarılı olma telkinleri taşıyan bir isimdir.

Cinayetin ardından MHP’den istifa eden, bir dönem MHP Bursa İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan eski polis memuru Turan Sancak Teşkilatı Lideri Halit Gökhan Gül, Sinan Ateş’in katledildiği gün Ankara’ya giderek cenazesini getirdi. cenazeyi ve müteakip mevlidi organize etti. yılında gerçekleşti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu