Haber

Beylikdüzü afetlere hazırlanıyor

İSTANBUL (İGFA) – Afetlere karşı çalışmalarını afet öncesi, sırası ve sonrası olarak planlayan Belediye, müdahale planının temel ilkelerini belirlemek ve afetin en az zararla atlatılmasını sağlamak amacıyla “Beylikdüzü Belediyesi Afet ve Acil Durum Müdahale Planları” hazırladı. kayıp. Değişen risk koşullarına karşı planların güncellenmesi ve geliştirilmesi alanında uzman çok sayıda akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile işbirliği içinde devam etmektedir.

İNŞA EDİLEN 4 TESİS

Plan kapsamında afet öncesi hazırlık çalışmaları kapsamında Beylikdüzü Belediyesi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi kurulmuştur. Her türlü afetle mücadelenin ilgili diğer kurumlarla koordineli olarak yürütüldüğü bu tesiste aynı zamanda tüm afete hazırlık eğitimleri de veriliyor.

Afet çalışmaları kapsamında kullanılmak üzere kurulan Beylikdüzü Afetle Mücadele Uyum ve Lojistik Merkezi, afet sonrası tüm lojistik ve muhtaçlık uyum, gıda depolama alanları ve yardım dağıtımının yapılacağı tesisleri içeriyor.

Bu merkezde yer alan Beylikdüzü Mutfağı olası bir afet durumunda günlük 30 bin kişilik kapasite ile hizmet verecek. Pazar İstanbul Afet Sonrası Kapalı Barınak ve Lojistik Güçlendirme Merkezi afet anında ve sonrasında kullanılmak üzere hizmete açıldı. 22 bin 995 m² inşaat alanına sahip 3 kattan oluşan alan; Olası afetlerde il içinden ve dışından gelen lojistik malzemelerin depolanıp dağıtılacağı, barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçların karşılanacağı bir tesis olarak tasarlandı.

NEFES ARAMA KURTARMA EKİBİ KURULDU

Çalışmalar kapsamında Beylikdüzü Afet Toplanma Alanları belirlenmiş ve bu alanlarda görev yapacak işçiler görevlendirilmiştir. Ayrıca afet anında acil arama kurtarma çalışmaları yapmak üzere Nefes Arama Kurtarma Ekibi kuruldu.

Ekipler, Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremler, İzmir depremi, Muğla’daki orman yangınları ve Kastamonu’daki sel felaketlerinde görev alarak kurtarma çalışmalarına destek oldu. Olası bir afet anında ihtiyaç duyulacak malzemelerin bulunduğu afet konteynerlerindeki malzemeler tamamlandı. Ekipmanların periyodik bakımları ve muayeneleri de düzenli aralıklarla yapılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu