Haber

Konya’da üniversite hastanesinde dolandırıcılık operasyonunda 3 kişi tutuklandı

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi (YDÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde düzenlenen “Kamu kurum ve kuruluşları zararına nitelikli dolandırıcılık” operasyonunda gözaltına alınan 6 şüpheliden 3’ü tutuklandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, YDÜ Rektörlüğü tarafından Meram Tıp Fakültesi Hastanesi ameliyathanesinde bazı sarf malzemelerinin takılı olduğu halde ilgili görevliler tarafından kullanılmak üzere gösterildiği iddiasıyla kabahat şikayetinde bulunuldu. kullanılmadığı ve aynı ekipmanın doğrudan tedarik yoluyla hastaneye satılarak kamu zararına neden olduğu. belirtildi.

Açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Kabahatler Şube Müdürlüğü tarafından zanlılar hakkında fiziki ve teknik takibin yapıldığı, alım satıma ilişkin evrakların bulunduğu belirtildi. söz konusu malzemelerin prosesleri incelenmiştir.

“Yapılan soruşturma ve soruşturma sonucunda 6 zanlı Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatıyla gözaltına alınmış, ev ve işyerleri aranmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımıza sevk edilen 6 zanlıdan 1’i Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ameliyathane teknisyeni olarak görevli olduğu ve malzeme temin eden şirket yetkililerinden 2 zanlı, “Masrafa nitelikli dolandırıcılık” suçundan Konya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. kamu kurum ve kuruluşlarının ‘ve kapalı ceza infaz kurumuna gönderildi. Bir zanlı hakkında inceleme kararı verildi, 2 zanlı ise serbest bırakıldı.”

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Açıklama

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Meram Tıp Fakültesi Hastanemizde görev yapan teknik bir çalışanın, yürütülen malzeme alım işinde olağan kullanım ölçüsünü aşan taleplerde bulunması ve bahis hakkında iç tutanak tutularak durum tespiti yapılmıştır. Daha detaylı inceleme ve inceleme olay savcılığın marifetiyle kayıt altına alındı, başka kanallara sevk edildi.Şehre atlayıp kamu hizmeti yapma ihtimalinin çok taraflı araştırılmasının ardından hastane yönetimimiz Konya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Cem Güçlü’nün talimatı ile Rektörümüz Prof. hataların ilgili kişiler tarafından yapıldığı.

İlgili personelin eş zamanlı olarak görevden uzaklaştırıldığı ve kurum tarafından idari soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada, “Saldırıyı sevk ettiğimiz Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Konya İl Emniyet Müdürlüğü üyelerine, söz konusu eylemi gerçekleştiren kişi ve kişiler hakkında gerekli tüm hukuki ve isimli süreçlerin işletilmesi için işbirliği içinde çalışmış ve bu süreci hassas bir şekilde kapalı bir şekilde yürüten Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yönetimine teşekkür ederiz. .” söylendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu