Haber

Fas Parlamentosu Müsteşarlar Meclisi Başkanı İsrail ziyaretini sağlık nedenleriyle erteledi

Fas Parlamentosu Müsteşarlar Meclisi Başkanı En-Nim Meyyara, “sağlık durumu” nedeniyle İsrail ziyaretini erteledi.

Meyyara’nın Orta Doğu gezisi kapsamında İsrail’e yapacağı ziyaretten saatler önce Fas Parlamentosu Müsteşarlar Meclisi tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Pazar günü Ortadoğu turunun ilk durağı Ürdün’e gelen Meyyara’nın burada rahatsızlandığı ve bu nedenle İsrail’e yapmayı planladığı ziyareti ertelediği kaydedildi.

Açıklamada, Meyyara’nın hastalığının hastanede gözetim altında tutulmasını ve bazı tetkik ve tetkiklerin yapılmasını gerektirdiği belirtildi. Bu nedenle Meyyara’nın Filistin Ulusal Meclisi ve İsrail Parlamentosu’na (Knesset) planladığı parlamento ziyaretlerine devam edemeyeceği belirtildi.

Böylece, Fas ile İsrail arasındaki bağlantıların 10 Aralık 2020’de normalleşmesinin ardından, Fas’tan “üst düzey bir siyasi yetkilinin” İsrail’e yapacağı ilk ziyaret ertelenmişti.

Fas-İsrail ilişkileri

İsrail ve Fas, 2000 yılında askıya alınan diplomatik ilişkilerin 10 Aralık 2020’de yeniden başlatıldığını duyurdu.

İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin normalleştirilmesi kapsamında 4 anlaşma imzalandı.

Dönemin İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Tel Aviv ile Rabat yönetimi arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi kararının ardından Ağustos 2021’deki ilk resmi ziyareti kapsamında İsrail’in Fas’taki diplomatik temsilciliği olan irtibat bürosunun açılışını yapmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu