Haber

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, AK Parti ve MHP ilçe genel merkezlerini ziyaret etti.

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) adayı Turgut Altınok, AK Parti ve MHP’nin Çankaya ilçe merkezini ziyaret etti.

Maltepe Camisi’nde cuma namazı sonrası cemaate lokma dağıtan Altınok, bölgedeki esnafın sorunlarını dinleyerek, hayata geçireceği projeler hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı’na yaptığı ziyarette partililer tarafından meşalelerle karşılanan Altınok, seçim faaliyetlerine ilişkin parti teşkilatı ile istişarelerde bulundu.

MHP’nin Çankaya İlçe Merkezi’ni de ziyaret eden Altınok’a, AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, Kalecik Belediye Başkanı ve AK Parti Çankaya Belediye Başkanı adayı Duhan Kalkan ile bazı AK Partili ABB Meclis üyeleri eşlik etti.

Eğitim-Bir-Sen ziyareti

Altınok, Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 Nolu Şubesini de ziyaret etti.

Sendika Konferans Salonu’nda işyeri temsilcileri ve üyelerle bir araya gelen Altınok, kent genelinde eğitimcilerin yaşadığı sorunları dinleyerek çözüm önerileri sundu.

Altınok, burada yaptığı konuşmada, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın 5 yılda yönettiği 300 milyar dolarlık bütçe kapsamında Ankara’ya 30 milyar dolarlık bir hizmet sağlayamadığını öne sürerek, ABB’nin göreve geldiğinde 3,5 milyar olan borcunun olduğunu söyledi. 5 yıl önce 20 milyara çıktı.

Ankara’nın son 5 yılda yavaş bir dönemden geçtiğini belirten Altınok, “(ABB Başkanı Mansur Yavaş) ‘Benim çılgın ve büyük projelerim yok’ diyor. ABB Başkan adayı oluyorsunuz, sonra gidip ‘Ben ilçe belediyesine aday olacağım’ diyeceksiniz. O zaman anlarım.” söz konusu.

Yavaş’a yönelik eleştirilerini sürdüren Altınok, “‘Yardım yaptım’. Keçiören’de baget veriyoruz, reklam yok, havaalanı yolunda ‘100 lira et yardımı yapıyoruz’ yazdı. Yani ABB’nin tamamı Vizyonumuz 100 lira et yardımıdır. Bunu da ahlaka aykırı bulmuyorum.” “Bu bir yardım değil, çünkü biz vatandaşların parasını vatandaşlara veriyoruz.” dedi.

Altınok, ABB Lideri seçilmesi halinde Keçiören Belediye Başkanı olduğu dönemde olduğu gibi kent genelindeki okul ve üniversitelere kapsamlı bakım-onarım hizmetlerini sürdüreceklerini kaydetti.

Bir sendika üyesi, öğrencilerinin sahipsiz hayvanlarla ilgili yaşadığı sorunları anlatınca Altınok, “Bir çözümümüz olacak. Maalesef Ankara Büyükşehir Belediyesi çok yavaş olduğu için 5 yılda bir barınak yapamıyordu. Biz (Keçiören Belediyesi) olarak bir barınak yapamıyoruz.” Doğal yaşam alanı ve rehabilitasyon merkezi. Bunlarla ilgili projelerimiz var. “İlçelerde açacağımız klinikler var. Şu anda Keçiören’de yaptığımız bir çalışma var. Aynısını Ankara’da da yapacağız. İnşallah insanlarımız huzur ve güven içinde sokaklarda yürür.” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Ankara İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Nevzat Ölek de Altınok’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, seçim kampanyasında başarılar diledi.

Ziyarete AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Muhammed Baran Karaduman ve partililer eşlik etti.

habertortum.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu