Haber

CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya, Araklı’daki Atık Suyun Karadeniz’e Deşarj Edildiğini İddia Etti

CHP’li Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Adayı Ahmet Kaya, Taşönü İlçesi’ndeki Araklı Entegre Katı Atık Değerleme ve Bertaraf Tesisi’nin atık sularının hukuka aykırı olarak Karadeniz’e deşarj edildiğini belirterek, “Böyle bir vicdansızlık olamaz. Bu bir insanlık suçudur” diyerek tepki gösterdi. Kaya, gece yarısı Değirmendere’ye atık su boşaltan kamyonu takip ederek çektiği görüntüleri de paylaştı.

CHP Ortahisar Belediye Başkanı Adayı Ahmet Kaya’nın, Trabzon’un Araklı ilçesine bağlı Taşönü Mahallesi’ndeki Araklı Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nden kaçak atıksu deşarjına ilişkin görüntüleri. Gece takip ettiği, üzerinde “Katı Atık Belediyeler Birliği” yazan aracın görüntülerini paylaşan Kaya, şunları söyledi:

“YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞRIYORUM”

“Şu anda saat gece 01.36 ve biz gece danışmanımla birlikte Trabzon’da dolaşıyoruz. Trabzon’da ne gibi düşünceler var, tespit etmeye çalışıyoruz, not alıyoruz. Trafik sıkışıklığı olmadan bunları gözlemlemek istiyoruz. Foruma sahil yolundan Tıp Fakültesine giden bir yol var.Yolun içinde bir kavşak var.Oraya vardığımızda burnumuza çok kötü bir koku geldi.Bu kokunun ne olduğunu sorduğumda bir kamyon geldi. tam önümde ormanlık bir alanda görüldü. dereye inen ormanlık bir alan var. oraya bir kamyonun girdiğini gördüm. danışmanıma dedim o kamyonu takip edelim. yol boyunca üst kısma geldiğimizde Arkadaşlarımız bir kamyonun olduğunu gördüler, gerisi tankerdi, ‘Bu kamyon nereden geliyor?’ dedim. Bu kamyon Araklı Katı Atık Tesisinden geliyor dediler, içinde ne var diye sordum, ‘Araklı Katı Atık Tesisinden akıyor’ dediler. “Su var” dediler. Tanker su dolu. Tanker hortumlarını getiriyor. Bakın oradan buradan berbat bir koku geliyor. O menholden de sanayiden Değirmendere’mize boşaltıyor. , Değirmendere’mize oradan da denize. O çöplerden sızan bu zehirli su ne yazık ki hiçbir arıtma yapılmadan deremize deşarj ediliyor. Değirmendeki canlı hayatı, denizmizdeki canlı yaşamı hiçe sayılıyor. Yetkililere sesleniyorum Buradan harekete geçin. Gecenin karanlığından çok sayıda kamyon yararlandı. Yol yollarına baktığınızda aslında çok sayıda kamyonun bu alanı kullandığını görüyoruz. Bu ormanlık alanda, dere kenarında borular var. Biz yeni geldiğimizde bu kamyon aslında burada boşaltıyordu. Arkadaşlar o çöp tesisinden alınan çöplerden sızan zehirli atık suyun buradan deremize boşaltıldığına şahit olduk. Yetkilileri harekete geçmeye çağırıyorum.

“BÖYLE BİR BİLİNÇ VE AHLAKSIZLIK OLAMAZ”

Kaynak: ANKA / Yerel

patnosajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu