Teknoloji

Yakında Diğer Mesajlaşma Uygulamalarının Kullanıcılarıyla WhatsApp Üzerinden Konuşabileceksiniz

NaberiOS için yeni bir güncelleme TestFlight beta programa sunuldu. Bu güncellemenin en önemli özelliği mesajlaşmanın Avrupa Birliği düzenlemelerine uygun olarak farklı uygulamalar arasında test edilecek olmasıdır.

Android’in ardından uygulamalar arası mesajlaşma iOS’ta da test edilecek.

Bu güncellemeyle WhatsApp üçüncü taraf sohbet uygulamaları WhatsApp üzerinden mesajlaşmanın önünü açacak. Şu anda geliştirilme aşamasında olan özellik henüz beta testine açılmayacak ancak özelliğin nasıl çalışacağına dair elimizde bazı bilgiler var.

Benzer bir çalışmayı Android için de yapan Dr. Naber Bu güncellemeler sayesinde WhatsApp hesabı olmayan bireyler bile platform üzerinden iletişim kurabilecek. Diyelim ki Telegram kullanıyorsunuz ancak mesaj göndermek istediğiniz kişi sadece WhatsApp kullanıyor. WhatsApp hesabınız olmasa bile o kişiye bildirim gönderebilecek ve o kişiden bildirim alabileceksiniz. Böylece daha geniş ve daha kapsayıcıBir bağlantı deneyimlemek de mümkün hale gelecektir.

Avrupa Birliği düzenlemeleri bu güncellemeleri zorunlu kılmaktadır

Avrupa Birliği’nin Dijital Piyasalar Yasası (DMA) adında bir yönetmelik var. Bu düzenlemeye göre belirli bir pazarda büyük paya sahip olan ve hakim durumda olan şirketlerin, kullanıcıların farklı uygulamaları kullanmalarının önünü açmak zorunda olmaları yani kendilerine ait olmalarına izin verilmiyor. Bu güncellemeyle WhatsApp, AB’nin bu düzenlemesine uymayı hedefliyor.

arsuzajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu