Haber

BM, Azerbaycan’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesini talep ediyor

YENİ Birleşmiş Milletler (BM), Azerbaycan’ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne olan bağlılığını teyit ederek, bu bağlamda BM Güvenlik Konseyi kararlarına saygı gösterilmesini talep etti.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda gerçekleştirilen sözde “cumhurbaşkanlığı seçimi”ne ilişkin bir soruyu yanıtladı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Ermenistan ve Azerbaycan’ı ilişkileri normalleştirme çabalarını artırmaya davet ettiğini belirten Dujarric, bunun bölgesel barış ve güvenlik açısından da faydalı olacağını söyledi.

Dujarric, sözde seçimle ilgili olarak, “Azerbaycan’ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne ilişkin BM Güvenlik Konseyi kararlarını hatırlatmak isteriz. Herkesi bu kararlara tam saygı göstermeye çağırıyoruz.” sözlerini kullandı.

Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki yasadışı Ermeni güçleri, kontrolleri altındaki topraklarda 9 Eylül’de sözde “cumhurbaşkanlığı seçimi” düzenledi.

Söz konusu sözde seçim, Azerbaycan yönetimi tarafından “ülkenin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saldırı” olarak nitelendirilerek kınandı.

haberboztepe.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu