Haber

‘100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’ Ankara’da tamamlandı

‘100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’ Ankara’da tamamlandı

TÜRKİYE Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ‘100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’, Çankırı-Ankara arasında 5. etabı ile Ankara’da 1. Meclis önünde tamamlandı. Dereceye giren sporculara ödüllerini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Yardımcısı Celal Adan verdi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Cumhuriyetin 100. yılı anısına 16 takımdan 100 sporcunun katılımıyla düzenlenen tur, 1 Ağustos’ta Sivas’tan başladı. Bisikletçiler Ankara’dan Ankara’ya Sivas, Amasya, Havza, Samsun, Çorum ve Çankırı üzerinden 784 kilometre pedal çevirdi. 5. ve son etapta Çankırı’dan Ankara’ya pedal çeviren bisikletçiler, 1. Meclis önüne gelerek yarışı tamamladı. Yarışta Beykoz Belediyesi Spor Kulüpten Petros Mengs 1., Konya Büyükşehir Belediyespor’dan Samet Bulut 2., Vino SKO Team’den Daniil Marukhin 3. oldu. Yarışmacılar ödüllerini TBMM Başkan Yardımcısı Celal Adan’ın elinden aldı. Yarışmayı kazanan Petros Mengs, yarışma boyunca taşınan Türk bayrağını öperek Adan’a takdim etti.

‘SİVAS’TAN BAŞLAYAN OLAY ÇOK ANLAMLI’

Törende bir konuşma yapan Adan, yarışmanın başladığı Sivas’ın Türk tarihindeki değerine dikkat çekerek, “Çift başlı kartal Anadolu’ya geldiğinde Sivas’a yerleşmiş ve Türk dünyasının en güzel mimari eserleri- İslam medeniyeti orada kurulmuştur.Ayrıca geçmişi cesaret ve kahramanlıkla yoğrulmuş Sivas büyük bir şehirdir.Önder Mustafa Kemal Atatürk’e de ev sahipliği yapmıştır.Bu nedenle bu etkinliğin Sivas’tan başlaması çok anlamlıdır. Müsabaka güzergâhlarına baktığımızda dün istiklalimiz ve istikbalimiz için yürünen yollarda şimdi 100. yılımızı kutluyor, tarihe not düşüyoruz” dedi. Aynı zamanda Atatürk’e ‘Başkomutan’ unvanının verildiği gün olduğunu hatırlatarak, etkinliğin bu anlamda daha da anlamlı hale geldiğini söyledi.

Adan, dünyada teknolojide büyük gelişmeler olmasına rağmen bisikletin teknoloji ile değiştirilemeyeceğini söyledi. “Bazı faaliyetlerden haberim var. Hem eski Spor Bakanımızın hem de şimdiki Bakanımızın bu konuda çok hassas olduğunu biliyorum. Bisiklet Federasyonu’nun temel meseleleri ile ilgili olarak Meclis’e gelen her şeye sahip çıkacağımızı ifade etmek istiyorum. bisiklet sürücüleri.”

viransehirhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu