Haber

Tedavileri tamamlanan altın kartal ve atmaca doğaya salındı

VAN’da yaralı olarak bulundukları Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYU) Yabani Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavileri tamamlanan kartal ve atmaca doğaya bırakıldı.

Gürpınar ilçesine bağlı Erek Dağı’nın eteğindeki 2 bin 500 rakımlı Keşiş Gölü’ne çıkan doğaseverler, burada yaralı buldukları altın kartal ve atmacayı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürdü. Kuşların tedavisi 40 gün sonra tamamlandı. Doğa Savunma ve Milli Parklar yetkilileri ve doğaseverler tarafından aynı bölgeye geri götürülen altın kartal ve atmaca doğaya bırakıldı.

‘SON 10 GÜNDE 12 YARLI YALANLI Şahin geldi’ Van Tabiatı Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Yunus Bakıcı, “Burası milli öneme sahip bir sulak alandır. Yaralı olarak karşımıza çıkan altın kartal ve atmacanın tedavileri yapıldı. Tedavisi yaklaşık 40 gün sürdü”Özellikle son 10 günde 12 atmaca yaralı olarak merkezimize geldi. 6 şahinimizin tedavisi devam ediyor. Sağlıklarına kavuştuktan sonra doğaya bırakacağız” dedi.

Van Vadisi Doğası SporKulüp Başkanı Ömer Demez, “Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından getirilen kartal ve atmacayı doğaseverlerle birlikte doğaya saldık. Bizim doğaya ihtiyacımız var, doğanın bize ihtiyacı yok. O yüzden hem doğayı hem doğayı koruyalım” dedi. çünkü onlara ihtiyacımız var” dedi.

guzelyurtajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu