Ekonomi

S&P Ecopetrol’ün görünümünü negatife çevirdi

BOGOTA – S&P Global Ratings, Kolombiya’nın en büyük şirketi ve Amerika enerji sektörünün önemli bir oyuncusu olan Ecopetrol SA’nın (BVC: ECOPETROL; NYSE: EC) kredi notu görünümünü durağandan negatife çevirdi. Perşembe günü açıklanan bu değişiklik, Kolombiya’nın ülke kredi notunun görünümüne yönelik benzer bir düzenlemeyle uyumlu.

Değişen görünüme rağmen S&P, Ecopetrol’ün küresel notunu ‘BB+’ olarak doğruladı ve Bağımsız kredi profilini ‘bbb-‘ olarak korudu. Bu, şirketin yatırım yapılabilir statüsünün değişmediğini ve bu bağımsız profilin önümüzdeki 12 ay içinde gözden geçirilmesinin beklenmediğini gösteriyor.

Derecelendirme kuruluşu, Ecopetrol’ün Kolombiya ekonomisindeki hayati rolünü vurgulayarak, hükümetin şirketteki önemli hissesinin altını çizdi. Sonuç olarak Ecopetrol’ün kredi notu Kolombiya’nın ülke notunu yansıtmaya devam edecek.

Ecopetrol, 18.000’den fazla çalışanıyla Amerika’nın en büyük entegre enerji şirketlerinden biridir. Kolombiya’nın hidrokarbon üretiminin önemli bir kısmından sorumlu olan şirketin aynı zamanda taşımacılık, lojistik, rafinaj, petrokimya ve gaz dağıtımı alanlarında da önemli pozisyonları bulunuyor. Şirket aynı zamanda ISA’nın hisselerini de satın alarak, Amerika’daki stratejik havzalardaki operasyonları ve güç iletimi, gerçek zamanlı sistem yönetimi ve yol imtiyazlarıyla ilgili çıkarlarıyla uluslararası erişimini genişletti.

S&P’nin görünüm revizyonunu detaylandıran raporu 18 Ocak 2024’te yayınlandı ve belgenin tamamının gelecekteki bir açıklamada yayınlanması bekleniyor.

Bu haber bir basın bültenine dayanmaktadır ve S&P Global Ratings’in Ecopetrol’ün kredi durumuna ilişkin mevcut değerlendirmesini yansıtmaktadır. Bu tür değerlendirmelerin piyasa koşulları, düzenleyici değişiklikler, rekabet ve Kolombiya ekonomisinin ve endüstrisinin genel performansı dahil olmak üzere çeşitli faktörlerden etkilenebileceğini unutmamak önemlidir.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haberadakli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu