Yaşam

Son dakika yıldızı: Mayasız kolay turta tarifi

Pisi, sahurda ne yesem diye düşünürken akla ilk gelen börek lezzetlerinden biridir. Puf puf dokusu ile hem tatlı hem de tuzlu eşliklerle tüketilir.

Canınız sahura kalktığında hamuru yoğurup mayalanmasını beklemek çok zahmetli gelebilir ve vazgeçiyor olabilirsiniz. Mayasız yapılan tanımlamaların şişmeyeceğini düşünüyorsanız bu tanım tam size göre!

Yoğurması ve pişmesi ile fazla vaktinizi almayacak, çabuk hazırlayıp afiyetle yiyeceğiniz, son dakika sahurunuzun yıldızı olacak. kolay mayasız simit tarifi

MAYASIZ KOLAY PİŞİRME

4 KİŞİ İÇİN / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı yoğurt (oda sıcaklığında),
  • 1 yumurta (oda sıcaklığında),
  • 1 su bardağı su (oda sıcaklığında),
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 5 su bardağı un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 çay kaşığı tuz,

Kızartmak;

  • sıvı yağ

Yapılışı;

  • Yoğurt, yumurta, su ve yağı geniş bir kaba alıp homojen bir karışım olana kadar çırpın.
  • Karışıma tuz, kabartma tozu ve unu kontrollü bir şekilde ekleyin ve elinizle yoğurmaya başlayın.
  • Hamurun iyice yoğrulduğundan emin olduktan sonra un serptiğiniz tezgaha alın.
  • Tezgaha aldığınız hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın.
  • İsterseniz çay bardağının kenarıyla hamurdan yuvarlaklar yapabilir, isterseniz bıçak yardımıyla kareler kesebilirsiniz.
  • Yağı bir tavaya koyun ve orta ateşte ısıtın.
  • Yağ kızdıktan sonra ocağın altını kısık ateşe alıp, kestiğiniz hamurları tek tek yağın içine atın ve arkalı önlü pişirin.
  • Pişen böreklerinizi havlu kağıt serili bir tabağa alın ve tüm börekler bitene kadar bu işleme devam edin.

Ve işte burada kolay mayasız pastaSizinki hazır, tadını çıkarın!

merkezefendi-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu