Haber

Mersin’deki genç gönüllüler depremzedelere yardıma katıldı

Mersin’in Faziletti ilçesinde gönüllü gençlerden oluşan küme, depremzedeler için simit hazırlıyor, hayırseverlerin getirdiği eşyaları tasnif edip dağıtıyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından afetzedelere yönelik yardım çalışmalarına Fazili Kaymakamlığı ve Fazilet Belediyesi de destek veriyor.

İlçede yaşayan lise ve üniversite öğrencileri depremzedeler için meydana gelerek fırında simit hazırlıyor. Hayırseverlerin gönderdiği ayakkabı ve giysiler de belirlenen alanda toplanarak gençler tarafından tasnif edilerek üstü kapalı pazar yerinden “Deprem Yardım Koordinasyon Merkezi”nde mağdurlara dağıtılıyor.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu yaptığı açıklamada, depremin ilk gününden bu yana ilçedeki gençlerin yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için aralıksız çalıştığını söyledi.

Gençlerin yardım çalışmalarına katılmak istemesinden gurur duyduğunu dile getiren Tollu, şunları kaydetti:

“Kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneğini depremde Erdemli halkı vermiştir. Her şeyden önce gençlerimiz gelmektedir. 500’den fazla gencimiz, yaşamlarını sürdüren halkımızın erzak ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz mücadele vermiştir. Depremden bu yana depremden zarar gören gençlerimize binlerce kez teşekkür ediyoruz. Onlarla gurur duyuyoruz. Var oldukları için mutluyum.”

Tıp Fakültesi öğrencisi Habibe Aydoğmuş, kuzeninden depremzedeler için simit üretildiğini öğrendikten sonra kendisinin de bu çalışmaya katıldığını ve arkadaşlarını da takviye almaları için yönlendirdiğini söyledi.

Mustafa Yıldız ise depremzedelere yardım etmekten mutluluk duyduğunu anlatarak, “Toplantı merkezine gelen eşyaları tek tek ayırıp numaralandırıyoruz. Ardından gelen afetzedelere teslim ediyoruz. Bu çalışmalar 7 gün 24 saat devam edecek.” söz konusu.

arsuzhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu