Haber

Konya Şehir Ulaşımında Tarihi Gün: KONYARAY Banliyö Hattının Temeli Atıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılacak olan KONYARAY Banliyö Hattı’nın temeli atıldı. Programa video konferans yoluyla katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, KONYARAY’ın çok değerli bir proje olduğuna değinerek, “Tamamlandığında Konyalılar kazanacak.

Konya’nın şehir içi trafiği rahatlayacak ve Konya’nın yaşam kalitesi yükselecek. Konyalı vatandaşlarımızın hayatı kolaylaşacak” dedi. Önümüzdeki aylarda Alacabel Tüneli’ni tamamlayarak burayı Konya’ya kazandıracaklarını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, “Baktığınızda bütün yollar Konya’ya çıkıyor. Bütün yolları Konya’ya kazandırmak için elimizden geleni yapacağız. Kenya bunu hak ediyor. Konya için ne yapabilirsek azdır” dedi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bugün Konya toplu ulaşımı için tarihi bir gün. Nasıl ki Cumhurbaşkanımız her gün tarihi bir iş yapıyorsa biz de Konya için çok önemli olan Konya’nın tarihini etkileyecek 2 milyar 300 milyon liralık bir projeye başlıyoruz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılacak olan KONYARAY Banliyö Sınırının temeli törenle atıldı.

“OTOGAR, HAVAALANI VE TREN İSTASYONLARI AYNI GÜZERGAH ÜZERİNDEN BAĞLANACAK”

Konya Garı’nda gerçekleştirilen temel atma programında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Tren Garı, Selçuklu Tren Garı ve havalimanının ilk kez raylı sistemle birbirine bağlanacağını belirtti. Raylı sistemlerle ilgili çalışmaları tamamlandığında otogar, havalimanı ve tren garlarının aynı güzergâhta bir sınır üzerinden raylı sistemle birbirine bağlanacağını vurgulayan Lider Altay, “Bu projenin en önemli paydaşlarından biri; toplamda 2 milyar 300 milyon liralık yatırımla hayata geçireceğimiz Konya Büyükşehir Belediyemiz. İnşallah sistem tamamlandığında araçlar Büyükşehir Belediyemiz tarafından temin edilecek ve Devlet Demiryollarımızla birlikte işletmeyi hizmetinize sunacağız.”

“BUGÜN KONYA TOPLU TAŞIMACILIĞI İÇİN TARİHİ BİR GÜN”

Konya’nın en değerli taleplerinden birinin sanayide çalışan vatandaşların toplu ulaşıma erişimi olduğunu belirten Lider Altay, “Bugün bu vakıfla inşallah 2 yıllık bir sürede bunu başarmış olacağız. Bu sürece dahil olanlar var. Bunun için onlara özellikle teşekkür etmeliyim. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na teşekkür ediyorum. Bugün yanımızda olan Devlet Demir Yollarımızın ücretli Genel Müdürü Sayın Hasan Pezük ve ekibine bir teşekkür daha. Bu süreç Genel Müdürümüzün kişisel takibi ve talimatları ile tamamlanmıştır. Bugün hep birlikte temeli atacağız. İnşallah en kısa zamanda hizmete açacağız. Bu törende birlikte olmaktan her zaman büyük mutluluk duyuyorum. Bugün Konya toplu ulaşımı için tarihi bir gün. Nasıl ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan her gün tarihi bir iş yapıyorsa biz de Konya için 2 milyar 300 milyon liralık çok değerli, Konya tarihini etkileyecek bir projeye başlıyoruz. Konya halkına hayırlı olsun” dedi.

KONYAAY 45.9 KİLOMETRE OLACAK GÜNDE 90 BİN YOLCU TAŞIYACAK

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük, “Konya illeri içindeki demiryolu ağımız toplamda 770 kilometre. Konya, demiryolu bakımında Ankara’dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Bugün temelini atacağımız KONYARAY projesi ile bu sayıya 45,9 kilometre daha ekleyeceğiz. Konya Tren Garı, şehir merkezi, OSB ve sanayi merkezleri, havalimanı, Lojistik Merkez ve Pınarbaşı’nı kapsayacak proje ile vatandaşlarımıza konforlu, hızlı ve ekonomik bir toplu ulaşım hizmeti sunmasını temenni ediyorum. Konya Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokol kapsamında hayata geçireceğimiz KONYARAY Projesi’nin toplam uzunluğu 45,9 kilometre. Bugün temelini atacağımız etabın hat uzunluğu 17,4 kilometre. Günlük 90 bin yolcuya hizmet verecek projenin ilk etabında 13 istasyon binası yapacağız.”

KALAYCI LİDER ALTAY’A TEŞEKKÜR

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya için çok değerli bir projenin temellerinin atıldığını belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Konya’mızın çehresini gerçekten değiştirdi. Dönüşüm projeleriyle Konyamızın maliyetine değer kattı. Bunu özellikle Konya’ya dışarıdan gelenlerden duyuyoruz. Konya’mızın övülmesinden tabii ki göğsümüz kabarıyor. Yüzyılın felaketini sadece Konya’mızda değil, yine Konya Büyükşehir Belediyemiz ve diğer belediyelerimiz Hatay’da destanlar yazdı. Allah hepsini korusun. Konya’nın her zaman bir sahibi vardır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Kendisine şükran ve saygılarımızı buradan iletiyoruz. Her gün büyük yatırımların, devasa yatırımların açılış ya da temel atma törenlerine tanık oluyoruz. Teknolojiye dayalı sanayi atılımımızın sonuçlarını alıyoruz. Her gün hepimizi gururlandıran eserlerin açılışını görüyoruz. Türkiye üreten, büyüyen, gelişen ve yükselen bir ülke konumunda. Ama biri bizi engellemeye çalışıyor. Birileri içeriden ve dışarıdan engellemeye çalışıyor. Allah’ın izniyle pürüzleri yıkayıp gidiyoruz. 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımızı açık seçik seçeceğimize inanıyorum” dedi.

“KONYA UZUN ZAMANDIR RAYLI SİSTEMLERİ ŞEHRE ENTEGRE ETMEK İÇİN ÇALIŞIYOR”

AK Parti Konya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Ziya Altunyaldız, “Türkiye’nin 2. Yüksek Hızlı Trenini Konya’ya getiren ve kendisini hep Konyalı ilan eden KONYARAY Banliyö Sınırı Başkanımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. . Devlet Demiryolları Genel Müdürümüzün ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın başından beri bu işi ne kadar titizlikle yaptığına bizzat şahit oldum. Bu nedenle Ulaştırma Bakanımıza, Genel Müdürümüze ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza tüm hemşehrilerimiz adına canı gönülden teşekkür ediyorum. Konya, Tahir Önderimizin başlattığı raylı sistemleri tüm şehre entegre etmek için uzun süredir uğraş veriyor. Konya’yı emisyon üretmeyen, yeşil şehir yapan, şehrin dört bir yanına entegre eden, her ilçeyi birbirine bağlayan, personel ve patronların rahatlıkla ulaşabileceği, işlerine gidebilecekleri modern bir ulaşım sistemi ile buluşturuyoruz. konfor içinde gidilecek yerler. Konya, önümüzdeki yıllarda alacağı hizmetlerle, yürüyüşlerle AK Parti’nin çadırı, destekçisi ve gerçek anlamda taşıyıcısı olmaya devam edecektir.”

“DİĞER LAF ÜRETİCİSİ; PERSONELİMİZ SÜREKLİ HİZMET ÜRETİYOR”

AK Parti Konya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Tahir Akyürek de şunları kaydetti: “Açılışlara, temel atmalara neredeyse yetişemiyoruz. Konya’nın tarihinde dönüm noktası olabilecek değerli bir yatırımın öncüsü olarak temel atma törenindeyiz. Tüm bu yatırım ve hizmetlerin kurucusu olan ve bunlar için irade gösteren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyoruz. 21 yıldır Konya’da milyarlarca dolarlık yatırımların başlatıcısı ve sahibidir. Konyamız bu büyük yatırımlarla tanıştı. Bu banliyö temel atma vesilesiyle, bu değerli yatırımı Konya’mıza kazandıran başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere şehrimizin adına, Ulaştırma Bakanımız Sayın Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Konya’da yaşam kalitesinin artması, bireylerin mutlu yaşaması, sağlıklı yaşaması, kendini geliştirmesi ve her zaman dayanışma içinde olması elbette çok değerli. Konya’da bireylerin bu şekilde gelişmesi, işletmelerin küresel rekabet gücünün artırılması, yeşilin korunması ve bir bütün olarak bu konularda devletimize, hükümetimize ve belediyelerimize teşekkür ederiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın, bakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda ve gösterilen amaç doğrultusunda koşarak böyle güzel bir işin bu hizmeti sunmuş olması çok değerlidir.”

“KONYA VATANDAŞLARIMIZIN HAYATI DAHA KOLAY OLACAK”

Programa video konferans üzerinden katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, KONYARAY’ın değerli bir proje olduğuna işaret ederek, “Tamamlandığında Konya kazanacak, Konya halkı kazanacak. Konya’nın şehir içi trafiği rahatlayacak ve Konya’nın yaşam kalitesi yükselecek. Konya’daki vatandaşlarımızın hayatı kolaylaşacak. Doğal Konya bizim için çok değerli. Bu nedenle Konya’da birçok projemiz var. Bildiğiniz üzere bundan birkaç ay önce Türkiye’nin en yüksek viyadüğü olan Konya Eğiste-Hadim viyadüğünü yaparak Konya-Alanya arasında çok güvenilir, konforlu, standardı yüksek bir yol bağladık. İnşallah bunun devamı olan Kuş Yuvası yollarıyla da Konya’nın değerli bir aksını tamamlamış olacağız. Tahir Başkanımız biraz önce söyledi. Alacabel Tüneli’nde incelemelerde bulundular. İncelediğimiz ve yakından takip ettiğimiz çok değerli bir çalışma. 7 kilometreyi aşan tünelimizde tüm imalatlarımızı bitiriyoruz. İnşallah önümüzdeki aylarda burayı Alacabel Tüneli olarak hep birlikte Konyamıza ve Antalyamıza kazandıracağız. Bildiğiniz üzere Demirkapı Tünelimizin imalatları tamamlandı. Bu farklı bir değerli aks. Yani bütün yollar Konya’ya çıkıyor. Bütün yolları Konya’ya kazandırmak için elimizden geleni yapacağız. Konya bunu hak ediyor. Konya için yapabileceklerimiz azdır. Ne yaparsak yapalım gerekli. Onun için tüm belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, tüm valilerimiz, oturup konuşacağız ve Konya’nın gelişmesi, büyümesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Bugün çok değerli bir gün. Müthiş bir kalabalık ve ilgi var. Bu da bize bugün Konya’nın geleceğinin çok parlak olduğunu gösteriyor” dedi.

Konuşmaların ardından protokol ile KONYARAY Banliyö Hattının temeli dualarla atıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-haymana.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu