Haber

Kılıçdaroğlu ile görüşen İnce’den dikkat çeken ittifak mesajı: Çıkar değil, ilke ittifakları olmalı.

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine kilitlenmişken, cumhurbaşkanları arasında pazarlıklar hız kazandı. İmza yarışında 100 bini geçerek seçime girecek 4 adaydan biri olmaya hak kazanan Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu çekilmeyecek. her fırsatta adaylıktan, saat 17.00’de ortaya çıktı.

GÖRÜŞME 1 SAAT SÜRDÜ

Kılıçdaroğlu, beraberindeki heyet ile saat 17.00’de Vatan Partisi Genel Merkezi’ne geldi ve kapıda kendisini karşılayan İnce ile kameralara poz verdi. Daha sonra genel merkeze giren ikilinin görüşmesi 1 saat sürdü.

“İLKELERİMİZ ÇOK AÇIK”

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan İnce, çarpıcı bir ittifak açıklamasında bulundu. Bunun unsurları olduğunu belirten İnce, “Vatan Partisi olarak siyasette ittifaklar olması lazım. Ama bu ittifaklar çıkar değil, prensip ittifakları olmalı. Bizim ilkelerimiz çok net. Biz tek Atatürk’ü tartışmıyoruz. İki teröre uzağız, PKK’ya karşı, FETÖ’ye, DAİŞ’e, DHKPC’ye, Hizbullah’a Kadın hakları konusunda çok kararlıyız, asla geri adım atmayacağız.

“ERDOĞAN GİTMELİ”

Mülteci ve sığınmacıları Türkiye’ye gönderme konusunda çok kararlıyız. Bunlar bizim ilkelerimiz, duruşumuzdur. Asla taviz vermeyiz. Yine inandığımız bir şey var; Bu Erdoğan gitmeli, bu Erdoğan yorgun, kibirli. Akla, bilime, hukuka inanmaz.

“KÖROĞLU’YA YÖNELİK SALDIRIYA DEVAM EDECEĞİZ”

5 dakika bile bu ülkeyi yönetmemeli. Bu konudaki görüşlerimizi her gün açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz. Sayın Başkanımıza geldiğiniz için çok teşekkür ederiz, başarılar dilerim. Köroğlu gibi birbiri ardına savaşıyoruz. Tüm PKK’lılar ve firari FETÖ’cüler sağdan soldan üzerimize ateş ediyor. Köroğlu gibi ileri geri mücadele etmeye devam edeceğiz.”

“HAYIR BEN BÖYLE BİR ŞEY SÖYLEMEDİM”

Bir gazetecinin “Erdoğan gönderiliyor deyince adaylıktan çekilecek misiniz?” sorusuna İnce, “Hayır öyle bir şey demedim” yanıtını verdi.

“TÜRKİYE’NİN BİRÇOK KONUSUNU TARTIŞTIK”

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Bizi kabul ettikleri için kendisine ve arkadaşlarına gönülden teşekkür ediyorum. Doğal olarak başta deprem bölgesi olmak üzere Türkiye’nin birçok konusunu görüştük. Hangi analizleri ürettiğimizi karşılıklı olarak anlattık. Bununla ilgili kanun teklifi hazırlıyoruz. Konu, deprem bölgesi ile ilgili Sayın genelkurmay başkanımıza o konuda da detaylı bilgi verdim.

“HALİL İBRAHİM TABLOSUNU BÜYÜTMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Özetle Halil İbrahim tablosunu büyütmeye çalışıyoruz. Birlikte olmaya çalışıyoruz. Yaşadığımız sıkıntılar bireysel sıkıntıların çok ötesinde Türkiye’nin sorunlarıdır. Türkiye’nin meselelerine ne kadar duyarlıysam tabii İnce Bey de hassas. Bizleri kabul eden değerli genelkurmay başkanımıza ve arkadaşlarına bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum.”

hopa-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu