Haber

Kesk Ankara Şubeler Platformu: “TIS Müzakerelerinde Sadece Türkiye Verilerine Dayalı Teklif Gelirse 16 Ağustos’ta İşi Bırakacağız”

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu, kamu çalışanları ve emeklilerin 2024-2025 toplu iş sözleşmesi sürecine ilişkin taleplerini açıkladı. KESK Ankara Şubeler Platformu adına konuşan Burak Ustaoğlu, “Diğer TİS toplantılarında olduğu gibi burada da bir kez daha buradan beyan ederiz ki TÜİK verilerine göre sadece birkaç konuda teklif gelirse KESK olarak kabul etmeyeceğiz. üretimden gelen gücümüzü kullanarak 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü işimizden ayrılacağız.” .

KESK Ankara Şubeler Platformu, bugün 1 Nolu Eğitim Sen Şubesi önünde 2024-2025 yılları kamu çalışanı ve emeklilerinin toplu sözleşme taleplerine ilişkin açıklama yaptı. KESK Ankara Şubeler Platformu adına açıklama yapan Burak Ustaoğlu şunları söyledi:

“GERİDE BIRAKTIĞIMIZ 12 YILDA HEP KAYBETTİK: Hükümetin 2024-2025 yılları için kamu çalışanları ve emeklilerin toplu sözleşme taleplerine ilişkin ilk teklifini sunmasına sayılı günler kaldı. Milyonların gözü o masadan çıkacak kararlarda. Son 12 yılda kaybeden hep biz olduk. Her seferinde daha fakirleştirildik, daha güvensiz hale getirildik. Müzakerelere bu yıl konfederasyonumuz adına katılan ve masanın tek kadın temsilcisi olan Eş Genel Liderimizin, İstanbul Anlaşması’nın yürürlüğe girmesinden hemen sonra konfederasyonun iki bağlı genel başkanı tarafından saldırıya uğraması. söze döktüğümüz zihniyeti de not ettik. Tüm bunları ortaya çıkarmak ve taleplerimizi dile getirmek için harekete geçmek ve faaliyete geçmek istediğimizde binlerce polis önümüze dikildi, müdahale etti ve arkadaşlarımız gözaltına alındı. Burada bir kez daha altını çizmek isteriz ki çalışmamızın öncelikli amacı grevciler ve toplu sözleşmelerle gerçek bir TİS tablosu oluşturmaktır. Bunu başaramadığımız sürece taraftar konfederasyonları ile hükümet arasındaki gizli anlaşma devam edecektir. Bir konfederasyon düşünün ki, ek ödeme, ek ödeme adı altında emekli maaşımıza yansımayan zamların, talep olarak dahi olsa emekli maaşımıza yansıtıldığından bahsetmeyen bir konfederasyon düşünün. Konfederasyonlardan biri dile getirmezken, diğer konfederasyon sözlü olarak söyleyerek resmi teklif metninde hesaba katmıyor.

ORTALAMA MAAŞLI BİR KAMU ÇALIŞANI, maaşının yüzde 70’ini ÇALIŞTIRMAK ZORUNDADIR: Ortalama maaş alan bir kamu çalışanı maaşının yüzde 70’ini kiraya ayırmak zorunda. Gıda fiyatları tavan yapıyor. Sadece son bir ayda temel beslenme konularında yüzde 30’dan fazla artış sağlandı. Öncelikle tüm kamu çalışanlarına 8 bin 138 TL brüt olarak verilen ek mobil ödeneğinin taban aylık katsayısına dahil edilmesi gerekiyor. Bu kapsamda mevcut hükümetin ‘en düşük maaşı’nın 4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırının üzerine, yani Ocak 2024 itibarıyla 45 bin TL’ye çıkarılmasını istiyoruz. bugün karşılığı olmayan eş yardımı 3 bin 310 TL’ye çıkarılacak. Bir bebeğin üç günlük bez ve mama ihtiyacını karşılamaktan çok uzak olan çocuk yardımının her bir çocuk için 2 bin 220 TL’ye çıkarılmasını istiyoruz. Konutu olmayan kamu çalışanlarına büyükşehirlerde 7 bin 500 TL, diğer illerde 5 bin 000 TL verilmesini istiyoruz.

16 AĞUSTOS’TA İŞLERİ DURDURACAĞIZ: Diğer TİS müzakerelerinde olduğu gibi, TÜİK bilgilerine göre sadece birkaç konuda teklif gelmesi halinde KESK olarak kabul etmeyeceğimizi ve var gücümüzle 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü çalışmalara son vereceğimizi bildiririz. üretimden. Masada ittifak halinde olan iki konfederasyonu ve kamuda örgütlenen diğer tüm konfederasyonları buradan davet ediyoruz. Talepleriniz ve açıklamalarınız taban seviyesinde samimiyse, hep birlikte emeğin, işçinin ve emeklinin yanında yer alalım ve en demokratik hakkımızı kullanarak genel greve gidelim. Böyle bir ortak tutum ve eylem karşısında hükümetin teklifini 24 saat içinde revize etmesi ve taleplerimizi karşılaması gerektiğine inanıyoruz. KESK olarak, toplu sözleşme sürecinin ana otoritesi ve öznesi olarak gördüğümüz tüm kamu emekçilerini, insanca yaşamaya yetecek bir bedel karşılığında, yoksulluğun sona ermesinde emeklileri ile omuz omuza durmaya ve toplumsal refahı artırmaya davet ediyoruz. yoksulluk ve sefalete karşı ortak çaba.”

Kaynak: ANKA / Yeni

guzelbahce-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu