Haber

Kardeşine borcunu ödemeyen adam fabrikasını yaktı

ADANA’da İbrahim Halil B.’nin (34) sünger ürettiği fabrikanın deposunda çıkan yangını, kardeşi Yahya B. (30) tarafından çıkarıldığı belirlendi. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Yahya B., ifadesinde, “Kardeşimden para istedim ama bana para vermedi. Ona kızdım ve depoyu yaktım.” Depoyu tiner dökerek yaktığı belirlenen Yahya B. tutuklandı.

Yüreğir ilçesi Güzelevler Mahallesi’ndeki sünger üretim fabrikasının deposunda 24 Ocak günü saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. Sünger ve yanıcı maddeler tutuşunca alevler kısa sürede depoyu sardı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Alevlere müdahale eden ekipler, fabrikanın yanındaki konutlara sıçramaması için de güvenlik önlemi aldı. Yakınının düğününe gitmek için depodan ayrılan fabrika sahibi İbrahim Halil B., çalışanlarıyla birlikte olay yerine geri döndü. Yangın, ekiplerin 2 saat içerisinde müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.

19 HATA KAYITLARI VAR

Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yangının kundaklamadan kaynaklandığı şüphesi üzerine soruşturma başlattı. Polis soruşturmasında İbrahim Halil B.’nin kardeşi Yahya B.’nin depoyu ateşe verdiği ortaya çıktı. Hırsızlık, uyuşturucu kullanmak ve kasten yaralama suçlarından 19 sabıkası olduğu bildirilen Yahya B., fabrikanın yakınındaki bir sokakta gözaltına alındı. Şüphelinin, kardeşi gittikten sonra deponun camını kırdığı ve içeriye tiner dökerek yangını çıkardığı belirlendi.

Polis merkezine götürülen Yahya B., depoyu yaktığını itiraf ederek, “Kardeşimden para istedim ama bana para vermedi. Ona kızdım ve depoyu yaktım.” İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Yahya B., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

muradiye-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu