Yaşam

İzmir Büyükşehir Belediyesi STK’ları ile protokol

Gençlerin eğitimi için işbirliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de eğitim alanında faaliyet gösteren 6 vakıfla iş birliği protokolü imzaladı. Önder Tunç Soyer’in önerisiyle geliştirilen İzmir Eğitim Vakıfları İşbirliği Modeli’nin imza töreni, Cumhurbaşkanlığı Hükümdarlık Evi’nde gerçekleştirildi. İmza töreninin ardından Önder Soyer, “Bu ülkeyi kurtarmanın tek yolu var: eğitim. Bunu hep birlikte paylaşarak gençlerimize daha faydalı olacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de eğitim gören gençlerin bilim, kültür, sanat ve spor alanlarında gelişimine katkı sağlamak amacıyla 6 eğitim vakfı ile iş birliği protokolü imzaladı. Egemenlik Evi’ndeki İzmir Eğitim Vakıfları İşbirliği Modeli imza töreninde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, Sosyal Projeler Daire Başkanı Anıl Kaçar, İZEVİM (İzmir Eğitim Vakıfları İşbirliği Modeli) Genel Koordinatörü Can Güvenir, Cevdet İnci Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Ece Elbirlik . Ürkmez, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) Yürütme Kurulu Başkanı Behice Yıldız Ünsal, Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı (BALEV) Yürütme Kurulu Başkanı Coşkun Keskiner, Kalem Eğitim Vakfı (KEV) Yürütme Kurulu Başkanı Çınar Aybar, Atlas Sıhhat Eğitim Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Apak, Url Eğitim Vakfı (UREV) Yönetim Kurulu Başkanı Hale Pekerten katıldı.

Soyer: “Ülkeyi kurtarmanın tek yolu eğitimdir”
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu alanda eğitim ve istekli faaliyetlerin önemine vurgu yaptı. Soyer, “En değerli fayda gönüllülüktür. Kimse sana bir ödül vermiyor. Ancak vicdanen ve zihnen bunun gerekli olduğuna inandığınız için bu yola çıkıyorsunuz. Bu benzersiz bir şey. Adanmışlık dünyadaki en değerli şeydir. İlk olarak neye yatırım yapmak istersiniz?’ Bana sorarsanız ‘eğitim’ derdim. Bu ülkeyi kurtarmanın tek bir yolu var. O da eğitim. Yerel yönetimler olarak güçlü paydaşlarımızla sizlerin değerli gönüllülüğüne katkıda bulunmaya hazırız. İzmir’e değil Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara imza atacağız” dedi.

Çalışmalarımız Türkiye’ye örnek olsun.
İZEVİM Genel Koordinatörü Can Güvenir, Önder Tunç Soyer’in bir yıl önce verdiği görevi iş birliği modeliyle geliştirdiklerini belirterek, “İzmir’de 6 vakıf olarak bir aradayız. Çocuklar, gençler ve eğitim çağındaki yetişkinler hepimizin ortak alanıdır. ‘Hepimiz aynı alanda çalışıyoruz ama etkisini nasıl artırırız’ diye düşündük. Hepimizin bir araya geldiği İZEVİM’de biriz. İzmir’e mal olacak bir işbirliği modeli geliştirmek istedik. Aynı alanda çalışan sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışarak Türkiye’ye örnek olmasını istiyoruz.”

Eğitim vakıfları ile imzalanan protokolün amacı nedir?
Protokolün temel amacı, İzmir’de öğrenim gören öğrencilerin bilim, kültür gibi olanaklara daha kolay erişebilecekleri ortak çalışmalar yürüterek özbilinci, öz motivasyonu ve aidiyet duygusu yüksek bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak olarak tanımlanmaktadır. , işbirliği kültürü içinde sanat ve spor faaliyetleri. Kültür, sanat, spor ve bilim alanlarında ortak projeler üretmek, bilgi ve tecrübe paylaşımı yapmak, yapılan çalışmaların etkinliğini ve verimliliğini artırmak için güçlendirme mekanizmalarını işletmek, işçi ve gönüllülerin kapasitelerini güçlendirmek için ortak çalışmalar düzenlemek yer alıyor. protokolün ana yükümlülükleri.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu