Yaşam

İstanbul; Gülten Akın Tüyap Kitap Fuarı’nda şiirleriyle buluştu

İSTANBUL; GÜLTEN AKIN TÜYAP KİTAP FUARINDA ŞİİRLERİYLE BULUŞTU

İBB Şehir Tiyatroları, İstanbul Şiirle Buluşuyor kapsamında, Gülten Akın’ın şiirlerinden uyarlanan, Emre Koyuncuoğlu’nun uyarlayıp yönettiği “Nergisin Sorumlusu Ben Varım” etkinliğiyle kitapseverleri buluşturuyor.

Gösteri, 30 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 16.30’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Interexpo Salonu’nda gerçekleştirilecek.

40. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapsamında sahnelenecek olan İstanbul Şiirle Buluşuyor, repertuvar oyunlarımızın yanı sıra şair-şiir eşleşmesiyle geliştirilen yeni ve farklı bir etkinlik konseptini de izleyiciyle buluşturuyor. Gülten Akın’ın şiir evreninde oluşturulan bir mekanda, dekor, kostüm, müzik ve görsel tasarımın yanı sıra sahne olanaklarının da kullanıldığı etkinliğin seyircileri, yönetmen ve oyuncular eşliğinde etkinliğin konuğu olacak.

Gülten Akın’ın şiir dünyasında Emre Koyuncuoğlu’nun uyarlayıp yönettiği etkinlikte Radife Baltaoğlu, Sevil Akı, Yeşim Koçak, Işıl Zeynep Karaalp, Sevimli Asutay, Ebru Üstüntaş, Elvan Boran yer alıyor.

Gösterinin yönetmeni Emre Koyuncuoğlu, Gülten Akın’ın şiirlerini nasıl ele aldığını şöyle anlatıyor:

“Şiir sahnelemek oyun sahnelemekten çok farklıdır. Her şair bir dil ve bu dille estetik bir biçim üretir. Öncelikle bu formla üç boyutlu bir Performatif gerçeklikte nasıl bir estetik yaratılabileceğini düşündüm. Aynı zamanda Gülten Akın’ın şiirlerindeki samimiyeti ve sadeliği de göz önünde bulundurarak. Gülten Akın’ın şiirleri; Sanki içeriden biri bizimle konuşuyormuş gibi. Bizimle öyle bir yakınlık kuruyor ki; Sözü yüreğinize işliyor, melodisi kulağınıza dolanıyor, yarattığı görüntüler vicdan azabı olarak bir kez daha vücudunuza yayılıyor. Öte yandan şairin kalbinin yüksek ama bir o kadar da ince sesinin yarattığı derin görüntüler, size kararlılığınızı hatırlatır. Karanlığı anlatırken dilinde yarattığı ani geçişlerle o karanlıklar bir anda mizahi bir gerçekliğe ve insanı gülümseten bir algıya dönüşüyor. Kendisine öğretilen kadınlığı, içinde yaşayan kadınla uzlaştıran coşkulu olgunluğu, buradan, bu topraklardan, özellikle de bir kadın yönetmen olan bana konuşan feminist bir bakış açısını akla getiriyor. Öncelikle kafamdaki bu bilgiyi oyuncu arkadaşlarımın önerileriyle sadeleştirerek Gülten Akın’ın şiirinden bir üslup yakaladığımızı düşünüyorum.”

Müziği Salih Korkut Peker’e, sahne ve kostüm tasarımı Ahsen Işık Yaman’a, aydınlatma tasarımı Mustafa Türkoğlu’na, canlı müziği Aydın Yıldız ve Altuğ Kutluğ’a ait olan etkinlikte asistan olarak Göksel Arslan ve Asrın Gurur Kuyucak görev yapıyor.

40. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Kitapseverlerle Buluşacak

28 Ekim – 5 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan fuar, yurt içi ve yurt dışından saygın yayınevleri, yazarlar ve okurları ağırlayacak, yüzlerce kültürel etkinliğe ve kitap imza törenine ev sahipliği yapacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

karakocanhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu