Haber

İsrail ordusu Lübnan’a saldırı başlattı

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, “İsrail ordusu şu anda Lübnan’a saldırıyor. Ayrıntıları sonra açıklayacağız”terimler yer aldı.

Öte yandan Lübnan basını, İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyinde bulunan Filistin mülteci kampı er-Reşadiye yakınlarındaki bir alanı bombaladığını yazdı.

Haberde, İsrail savaş uçaklarının Sur kentindeki er-Reşadiye çevresine en az 3 füze fırlattığı kaydedildi.

İlk belirlemelere göre can kaybı yaşanmazken, bir köprü ve çok sayıda evin hasar gördüğü bildirildi.

Ne oldu?

İsrail polisinin iki gece üst üste Mescid-i Aksa’daki Müslümanlara orantısız güç kullanarak ses bombaları, plastik kaplı mermiler ve coplarla müdahale etmesi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te gerilimi tırmandırdı ve olaylara yol açtı.

İsrail ordusu, Lübnan’dan ülkenin kuzey bölgelerine bir dizi roket atıldığını, ülkenin kuzey bölgelerinde uyarı sirenlerinin devreye girdiğini duyurdu.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, saldırıda 34 roket fırlatıldığını bildirdi. İsrail ordusu, akşam saatlerinde Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine 3 havan topu atıldığını duyurdu.

Acil servis Red Star of David de şarapnel parçasının isabet ettiği bir İsraillinin hafif şekilde yaralandığını, sığınağa kaçarken bir kişinin daha yaralandığını da paylaştı.

İsrail Ordusu, roket saldırılarının Lübnan’da konuşlu Hamas unsurları tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı ve Hamas’ı sorumlu tuttu.

İsrail Ordusu, Lübnan hükümetinin kendi topraklarından İsrail’e roket fırlatılmasından da sorumlu olduğunu belirtti.

bismil-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu