Ekonomi

IMF, risklere rağmen Meksika’ya 35 milyar dolarlık kredi limitini onayladı

MEXICO CITY – Uluslararası Para Fonu (IMF), Meksika’nın güçlü ekonomik performansı ve sağlam politika çerçevesi nedeniyle ihtiyati tedbir olarak 35 milyar dolar değerinde yeni bir Esnek Kredi Limiti (FCL) düzenlemesini onayladı. Bugün açıklanan bu son düzenleme, Meksika ile IMF arasında 2009’dan bu yana yapılan onuncu anlaşma olup, 2017’deki 88 milyar dolarlık zirveden bu yana krediye erişimde devam eden azalma eğilimini yansıtıyor.

IMF Birinci Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Gita Gopinath, Meksika’nın güçlü özel tüketim ve yatırımla desteklenen geniş tabanlı ekonomik büyümesine övgüde bulundu. Kendisi, esnek bir döviz kuru rejimi, sağlam bir enflasyon hedefleme çerçevesi, mali sorumluluk yasası ve iyi düzenlenmiş bir finans sektörü de dahil olmak üzere ülkenin sağlam makroekonomik politikalarının altını çizdi.

Bu güçlü yönlere rağmen Gopinath, Meksika’nın çeşitli dış risklere karşı savunmasız kaldığına dikkat çekti. Bunlar arasında finansal piyasalardaki oynaklık, artan risk primleri ve gelişmekte olan piyasalardan sermaye çıkışları yer alıyor. ABD’nin büyüme beklentilerinin zayıflaması ve olası küresel ekonomik yavaşlama da endişeleri artırıyor. IMF, Kasım 2024’teki orta vadeli incelemesinde bu riskleri ve bunların Meksika üzerindeki etkilerini yeniden değerlendirmeyi planlıyor.

FCL, çok güçlü politika temellerine ve ekonomik performans geçmişine sahip ülkeleri desteklemek üzere tasarlanmıştır. Dış şoklara karşı sigorta görevi görüyor ve üye ülkelere kredi limitini kendi takdirlerine göre kullanma esnekliği sağlıyor. Meksika’nın bu ihtiyati FCL’yi sağlama kararı, küresel belirsizlik ortamında basiretli ekonomi politikalarını sürdürme konusundaki devam eden kararlılığının bir göstergesidir.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu