Haber

İBB, Hatay’da bin geçici konut yapacak, altyapıyı onaracak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Halil İbrahim Sofrası Toplantısı’nın ardından 12 Nisan’da İBB Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile protokol imzaladı. Protokol gereği; İBB, depremlerle sarsılan Hatay’da bin adet atıl durumdaki konut yapacak, içme suyu, kanalizasyon ve elektrik altyapısını onaracak.

62,5 MİLYON TL NAKDİ YARDIM

Depremzedelerle Halil İbrahim Sofrası’nda oturan İmamoğlu, vatandaşların yoğun ilgisi altında bölgeyi terk ederek İBB’nin Antakya’da kurduğu Afete Uyum Merkezi’ne gitti. İmamoğlu’nun eşi Dr. Dilek İmamoğlu çiftine Defne ziyaretinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş eşlik etti. Burada yeniden gündeme gelen İmamoğlu ve Savaş, 12 Nisan’da İBB Meclisi’nin oybirliğiyle aldığı karar doğrultusunda protokol imzaladı. İmamoğlu ve Savaş’ın imzaladığı protokole göre; İBB, depremlerle sarsılan Hatay’da bin adet geçişli konut yapacak, içme suyu, kanalizasyon ve elektrik altyapısını onaracak. İBB Meclisi’nin oybirliğiyle aldığı kararla tüm bu çalışmalar için Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne 62,5 milyon lira nakdi yardım yapılacak.

ANKA’nın haberine göre imza için düzenlenen etkinlikte konuşan İmamoğlu, Maraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından İBB’nin AFAD tarafından Hatay ile eşleştirildiğini hatırlattı. Depremin ilk gününden itibaren Hatay’da Lütfü Savaş ahengi içinde çalışmaya başladıklarını belirten İmamoğlu, “Gerçekten profesyonelce, insanların ihtiyaçları için koşarak, düzenli hareket ederek, işbirliği içinde hareket ederek, sadece günü kurtarmak değil, tasarlamak. gelecek iyi yönde. Biz bir süreç ortaya koyduk” dedi.

İBB’nin Hatay’daki çalışmalarında 8 bini aşkın çalışanın istihdam edildiğini belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

ALEL THEZ, HİÇ GERÇEK OLMAYAN MÜKEMMEL BİR İŞ:“Görev alan arkadaşlarıma, burada siyasi temaslarda bulunan, bürokrasi dışında görev alan Meclis üyesi arkadaşlarıma da canı gönülden teşekkür ediyorum. Olağan sorumluluğumuz devam etmektedir. Bizlerle birlikte 800’e yakın çalışanımız, Hatay Büyükşehir Belediyemizin öngördüğü çalışmalara devam.. 300’e yakın aracımız yine burada, Büyükşehir Belediyemizle uyum içinde hizmetlerini sürdürüyor. insanımızın barınma sürecini çadırlardan kopuk meskenlere, en az 3-4 bin insanımızın barınacağı sistem bu.Çünkü asgari 2 yılı, 3 yılı, 4 yılı hayata geçirebilsek. süreksiz konutlarda sağlıklı bir şekilde bu bölgelerde daha kalıcı ve sistemli konut yapma imkanımız olacak.Hatay ve diğer illerimizde iş yok.

DESTEĞİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR: İmzaladığımız protokolde toplam 62,5 milyon lira nakdi yardım yer alıyor. Bu noktada İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne teşekkür etmek istiyorum. Bu ücretler İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Hatay Büyükşehir Belediyemizin hesaplarına yatırılacaktır. Temellerimiz burada bitmeyecek, devam edecek. Önderliğimizin yanındayız, Hatay halkının yanındayız, tüm Hatay halkının yanındayız. Gözümüz, kulağımız, otoritemiz hangi kanaldan olursa olsun, hayatın kesintisiz devam edeceğini, buradaki hayatın gerçek bir bayram olacağının sözünü ve sözünü veriyoruz.”

SAVAŞ: HATAY HALKI ADINA TEŞEKKÜR EDERİZ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfa Savaş, öncelikle tüm vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutladığını belirterek, şunları söyledi:

“Bugüne kadar Hatay’da birçok kurum, kuruluş ve belediye çok destek verdi ama tabi ki en büyük desteği İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden aldık. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak liderim ve çalışma arkadaşlarının bu konudaki özverilerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Hatay halkının adına minnettarız. Hatay her zamanki gibi antik bir şehir. İstanbul aynı zamanda bir antik kenttir. Biri kültür başkentimiz, diğeri ise medeniyetler başkenti. Bu iki şehir hayatta kalmalı. Çünkü hem ülkemize hem de dünyaya çok fazla manevi değer katıyorlar, kültürel değeri var, tarihi değeri var, ticari ve turizm değeri var. Bu yüzden hep ortada olmak zorundayız. Büyük bir felaket yaşadık. Bu krizi atlatırken gerçekten çok insan kaybettik, çok şey kaybettik. Ama gördük ki insanlık hala ülkemizde ve yurt dışında yaşıyor. İnsanlara ‘İnsanlık yaşar’ dedirtmenin en değerli sebeplerinden biri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’dir.”

’14’TEN SONRA HATAY’A ÇOK DAHA ÇOK YAPACAĞINA İNANIYORUZ’

“Eminim bundan çok daha fazlasını biliyorum, depremin ilk gününden beri buradaki arkadaşlarımız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden arkadaşlarımız -ne Ekrem Bey ne de ben biliyorum- çok destek verdiler. Bu sadece Meclisimizden geçen görünen kısımdır. Sayın Başkan’a gerçekten teşekkür ediyorum. Bu kutlu yola çıktığımız yolu inşallah hayırla bitireceğiz. 14’ünden sonra Ankara’dan imza atacak ve Hatay’ın yükselişine destek verecek konuma gelecek. Biz burada daha dik yürüyoruz, daha çok insanın daha hızlı ayağa kalkmasına destek olacağız. Sayın Başkan, bunu teminat olarak kabul ediyoruz. İnşallah 14’ünden sonra Hatay’ımıza çok daha fazlasını yapacağınıza inanıyoruz. Bu konuda bir şey söylememe gerek yok. Çünkü ona inanıyorum. Kalbinizin yarısı İstanbul için atıyorsa, diğer yarısı Hatay için. Ama inşallah önümüzdeki dönemde özellikle 14’ünden sonra tüm Türkiye’yi kapsayacak hizmetleri hep birlikte gerçekleştireceğiz. Allah bize de size de nasip etsin” dedi.

Hatay’a destek protokolünün imzalanmasının ardından İmamoğlu ve beraberindekiler Antakya’dan ayrılarak Samandağ ilçesine gitti. Yolun uzunluğu nedeniyle vatandaşların ilgisiyle karşılaşan ve aracı sık sık durdurulan İmamoğlu, depremzedelerle fotoğraf çektirdi. İmamoğlu, Cuma namazını da Samandağ Ebul Fütuh Camii’nde kıldı. (HABER MERKEZİ)

habervakfikebir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu