Ekonomi

Humana’nın güçlü hükümet planlarıyla desteklenen 2023 kâr görünümü

Önde gelen sağlık sigortası sağlayıcılarından biri olan Humana Inc, Wall Street tahminlerini aşan başarılı bir çeyreğin ardından bugün 2023 kâr tahminini yeniden doğruladı. Bu başarı büyük ölçüde devlet destekli sigorta planlarının güçlü performansından kaynaklandı.

Şirketin ana faaliyet alanı, özel kuruluşlar tarafından 65 yaş üstü veya başka şartlara uygun bireylere sunulan, devlet destekli bir girişim olan Medicare Advantage’dır. Humana, hükümet destekli bu planlardaki üyeliği genişletmek istiyor ve aynı zamanda işveren sponsorluğundaki sigorta işinin faaliyetlerini de sonlandırıyor.

Eylül ayında sona eren üçüncü çeyrek itibarıyla Humana, 5,9 milyon kayıtlı üyeyle Medicare Advantage üyeliğinde bir önceki yıla göre %14,7 artış bildirdi. Şirket ayrıca Medicare Advantage için 2023 üyelik talebini bu yıl ikinci kez yükseltti ve yıl sonuna kadar en az 860.000 kişiyi eklemeyi hedefliyor.

Bu yılın başlarında Humana’nın da aralarında bulunduğu sağlık sigortacıları, tıbbi maliyetlerde olası bir artış konusunda uyarıda bulundu. Bunun nedeni yaşlı yetişkinlerin pandemi sırasında ertelenen elektif ameliyatlara yeniden başlıyor olmalarıydı.

Humana’nın hasar ödemelerinin prime oranını temsil eden fayda-gider oranı üçüncü çeyrekte %86,4 oldu. LSEG verilerine göre bu rakam analistlerin %86,7 olan tahmininin altında.

Bu çeyrekte sağlık sigortası, analistlerin hisse başına 7,16 dolar tahminini geride bırakarak hisse başına 7,78 dolar düzeltilmiş kazanç elde etti. Bu performans ve Medicare Advantage üyeliğini genişletmeye yönelik sürekli odaklanma, şirketin yaşlı yetişkinler ve engelli insanlardan oluşan artan demografiye hizmet etme yönündeki stratejik yönünü ve kararlılığını vurgulamaktadır.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

habercal.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu