Haber

Gazete sahibine silahlı saldırı davasının Gaziantep’te yeniden görülmesine başlandı

Gaziantep’te 4 yıl önce yerel bir gazetenin imtiyaz sahibine düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili 6 sanığın yargılandığı yeni soruşturma kapsamında mahkumiyetleri bozularak yeniden yargılanmaya başlandı.

Gözaltına alınan sanıklar Sadık Onur M, Selçuk Y, İrfan G, Yılmaz Y, Mahmut P., Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim A.

Mahkeme başkanı, belgede çok farklı sözler olduğunu belirten Selçuk Y’ye kendi ifadesi ile yeni soruşturma açıldığını hatırlatarak söz hakkı verdi.

Tutuklu sanık Selçuk Y, müşteki avukatının kendisini defalarca ziyaret ettiğini ve Sadık Onur M. ile İbrahim A. aleyhine ifade vermesi için baskı yaptığını iddia etti.

Yerel gazete sahibi Mahmut Ö’yü vurduğunu belirten Selçuk Y, Mahmut Ö’nün gazetesinde uygunsuz şeyler gördükten sonra bu işi yapmaya karar verdiğini ancak yaralamak istediklerini söyledi.

Öldürme kastıyla hareket etmediklerini ancak bu suçtan ceza aldığını savunan Selçuk Y., karardan bir hafta önce Sadık Onur M. ve İbrahim A. hakkında ifade vermeye ikna etmeye çalıştığını iddia etti. deneme aşamasında yapılmıştır.

Selçuk Y, ikinci soruşturmaya konu olan sözlerinin tamamen gerçek dışı olduğunu kaydetti.

Ortada, sanık Selçuk Y.’nin avukatlarından MU, müvekkiliyle gece görüştüğünü ve farklı bir yorumda bulunacağını görüştüklerini ancak ifade vermediği için salondan ayrıldığını söyledi. farklı vaat

Sanık Selçuk Y, “Ben son gün buraya gelene kadar avukatlarım ne diyeceklerini bilemiyorlardı, bugün her şeyi anlatmaya karar verdim.” sözlerini kullandı.

Tutuklu sanık İbrahim A. ise hiç tanımadığı bir kişinin sözleri nedeniyle 164 gündür tutuklu olduğunu belirterek, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini ifade etti.

Sanık Mahmut P. de daha önceki savunmalarını tekrarladığını belirterek, “İbrahim A. ile tanışırsam, tanıyorsam çocuklarımın cansız bedenlerini kucağıma alayım. Selçuk Y’ye bu konuda ifade vermeyi kim öğrettiyse” dedi. bir şekilde, aynı şeyi yaşasınlar.” söz konusu.

Bunun üzerine mahkeme başkanı sanığı küfür etmemesi konusunda uyardı.

Sanık, sonrasında yaşanan olaylarla ilgisi olmadığını iddia etti.

Mahkeme başkanı, Selçuk Y. ve Mahmut P’ye aralarındaki mesajlaşmaya ilişkin dosyada yer alan dijital soruşturma tutanağını sordu. Sanıklar, müştekinin vurulduğu gün ‘tamam’ anlamına gelen tabelanın neden atıldığını hatırlamadıklarını iddia etti.

Duruşmaya yarın devam edilecek.

Davanın tarihi

Yerel gazete bayii sahibi Mahmut Ö’nün 27 Nisan 2018’de evinin önünde silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili olarak 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin 19 Nisan 2021’de görülen karar duruşmasında Sadık Onur M. ve Selçuk Y’ye “öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla dava açıldı. Sanıklar İrfan G. ve Yılmaz D’ye 20’şer yıl olmak üzere 16’şar yıl 8’er ay hapis cezası verildi.

“Suçluya yardım” suçundan 10’ar ay hapis cezasına çarptırılan ve tutuksuz yargılanan Mahmut P. ve İbrahim A., saldırıyla ilgili oldukları teziyle 28 Haziran’da tutuklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu