Dünya

Dünya Suyunun Kaynağı Hakkında Yeni Teori: Uzaydan ‘Emilmiş’ Olabilir

Dünya suyunun kaynağı bilim adamları tarafından yıllardır araştırılmaktadır. Ancak bu konuda bugüne kadar yapılan çalışmalar, kaynağa doğru farklı noktalara işaret etti.Diğer bir deyişle, gezegenimizdeki suyun kaynağının ne olduğu konusunda kesin tek bir cevabımız yok.

Verilen en kritik tepkilerden biri gezegenimizde. Suyun çoğu kuyruklu yıldızlar ve yıldızlararası boşluk tarafından taşınan sudan oluşur. bilgi. Bu bilgiye ulaşmamızı sağlayan ise Dünya’daki bazı suların ‘Güneş’ten daha yaşlı’ olmasıdır. Bu, doğal olarak, suyun bir kısmının Güneş Sistemimizin dışından gelmiş olması gerektiğini gösterir.

İlgili Makaleler

Ancak yeni bir çalışma, kaynağın kuyruklu yıldızlar olmayabileceğini gösteriyor;

Gezegenimizin oluşum sürecini daha iyi anlamak için Kopenhag Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı. 60’tan fazla farklı göktaşı ve gezegenin izotopik bileşimini analiz ederek Dünya ve Mars gibi kayalık gezegenler ve diğer gök cisimleri arasında genetik ilişkiler kurdular. Elde edilen sonuçlarla oluşturulan senaryo, Dünya’nın tahmin edilenden daha fazla olduğu yönünde. çok daha hızlı gerçekleşebilirdi.gösterdi.

Buna göre, Güneş artık genç bir yıldızken ve gezegenlerin içinde büyüdüğü bir diskle çevriliyken, Dünya diskin içindeki tüm tozu emerek büyüyordu. Bu büyüme sırasında, buzlu parçacıklar da Dünya tarafından ’emildi’ve su gezegenin bir parçası oldu.

Bu araştırmaların sonuçları gezegenlerin oluşumunda ve su ile gezegenlerin tespitinde etkilidir. önemli bilgiler verecek düşünülüyor. Suyun kaynağının oradan geçen bir kuyruklu yıldız yerine, oluşumundan bu yana var olan bir durum olduğunun bilinmesinin çok daha dengeli bir bilgi olacağı söyleniyor. Ancak konunun daha fazla araştırma gerektirmesi normaldir.

cumra-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu