Haber

DSP’den “sözde istifa” haberlerine ilişkin açıklama

DSP Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal, “DSP’li görünerek parti hakkında kötü niyetli haberler yapanlar” hakkında açıklama yaptı.

fahri, “Kendilerini DSP Denizli İl Teşkilatı olarak tanıtan, geçmişte Demokratik Sol Parti ile yolları bir dönem kesişen, ancak uzun süredir partimiz ile hiçbir bağı olmayan eski üyeler, liderliğinde olduğu bilinmektedir. Odaklar ortada. Resmi olarak DSP Denizli İl Başkanımız ve Teşkilatımız çalışmalarını sürdürüyor. DSP’nin yürüyüşünü yalan istifa palavralarıyla, yalan haberlerle kimse durduramaz” terimleri kullandı. Onursal’ın açıklaması şöyle:

“Demokratik Sol Parti, 37 yıldır Türk siyasi hayatında parti tüzüğü, ilke ve kararları ile hareket eden milliyetçi, vatansever, emek yanlısı sol bir partidir. Genel Liderimiz Sayın Önder Aksakal’ın liderliğinde Başkanlık Divanı, Parti Meclisi ve diğer parti organları ile hareket eden DSP, yüksek siyasi tecrübesiyle en sağlıklı kararları verebilecek ekiplere sahiptir.

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde, DSP’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme ve AK Parti listelerinden milletvekili adayı çıkarma kararına yönelik bilinçli ve organize bir saldırının partimize yapıldığı bilgisi edinilmiştir. DSP üyesiymiş gibi davranan ama Demokratik Sol Parti Genel Örgütlerini bir kez bile ziyaret etmeyenlerin konuşmaları, partinin çalışmalarına en ufak bir dayanak teşkil etmeyen, her türlü maddi ve manevi fedakarlıktan kaçınanların, “DSP adına” konuşmalarının hiçbir geçerliliği ve ciddiyeti yoktur.

“DSP’NİN TBMM’DEKİ TEMSİLİNE ENGEL OLAMAZLAR”

Son olarak “DSP Denizli İl Başkanı görevinden istifa etti.” Örgütlü ellerin yaptığı haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü DSP Denizli İl ve İlçe Teşkilatlarımız resmi olarak görevlerinin başındadır. Partiye yönelik bu tür organize saldırılar ve haberler ne yazık ki planlı olarak yapılıyor. Bugün CHP’de siyaset adaylarının DSP’yi suçlamak ve emperyalist grupların sözcülüğünü yapmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edilmeleri DSP’ye ve ilkelerine asla bir itiraz olmayacaktır. DSP’yi Türk siyasi hayatından tasfiye etmeye yönelik her türlü saldırı, DSP’yi daha da güçlendirecektir.

Ülkemizdeki seçim atmosferinde kamuoyunu doğru bilgilerle aydınlatmak ve partimizin görüşlerini almak isteyen yayın organlarına kapımız her zaman açıktır. Partimizi yıpratmaya yönelik bilinçli ve örgütlü, taraflı ve yanıltıcı açıklama ve haberlerden kaçınılmasının daha ahlaki olacağının altını çizmek isterim.” sözleriyle devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu