Haber

Başkan Tunç Soyer genç sürdürülebilirlik elçileriyle bir araya geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hazırlanan İzmir Sürdürülebilirlik Elçileri Eğitim Programı’nın üçüncü etabı kapsamında genç girişimci ve yatırımcıları bir araya getiren Demo Day etkinliği düzenlendi. Küresel ölçekte yerel sorunlara çözüm üreten projelerin sunulduğu etkinliğin açılışında konuşan Önder Tunç Soyer, “Ortaya çıkan projelerin daha iyi bir dünya kurmak için fırsat vereceğine inanıyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Türkiye’ye proje üretecek gençlere alan açmak amacıyla hazırlanan İzmir Sürdürülebilirlik Elçileri Eğitim Programı’nın üçüncü etabı kapsamında Alsancak Tarihi Gaz Fabrikası Gençlik Kampüsü’nde Demo Günü etkinliği düzenlendi. şehrin geleceği. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, ESİAD İzmir AB Bilgi Merkezi, İzmir Planlama Ajansı, İzmir Kalkınma Ajansı işbirliğiyle düzenlenen Sürdürülebilirlik Elçileri Eğitim Programı’nı başarıyla tamamlayan gençlerin katıldığı etkinlikte ilk üç takım belli oldu. , İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı ve SÜGEP Akademi projelerini sundular. . Nem-İZ birinci, ikinci oldu
Üçüncülüğü Telve-İZ, üçüncülüğü ise Sağlam-İZ adlı grup aldı. Etkinlikte programa katılan tüm takımlara sertifikaları verildi.

Ev sahipliğinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve heyet heyeti, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Sibel Güçlüli, İzmir Sürdürülebilir Kentsel Kalkınma Ağı (SKGA) Genel Koordinatörü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başdanışmanı Ruhisu Can Al, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

“Hep birlikte ve şimdi harekete geçme zamanı”
Programın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, demokrasinin insanlığın en büyük buluşlarından biri olduğunu belirterek, “AB, ülkeler arasındaki farklılıkları bir kenara bırakmayı başardı ve ortak bir gelecek kurma iradesini ortaya koydu. buradan. Ortak bir gelecek inşa etme sorunu önceliğimiz olmalıdır. Çünkü içinde yaşadığımız bu büyük dünya büyük bir tehditle karşı karşıya. Bu büyük tehdit, farklılıklarımızı bir kenara bırakıp o ortak gelecek vizyonunu daha güçlü bir şekilde ortaya koymakta yatıyor. Artık bu gezegende yaşayan hiçbir bireyin sağlıklı olması mümkün değil. Her zaman birlikteyiz ve şimdi harekete geçme zamanı. Ortaya konulacak tüm projelerin, tüm çalışmaların bu ortak aklın parçası olması, bu ortak çarkın çarkı olması gerekiyor.”

“Sürdürülebilirlik geçmişle gelecek arasındaki adalettir”
Bu programla birlikte bir modelin ortaya çıkmaya başladığını vurgulayan Lider Soyer, “Hepinizi tebrik ediyorum. Sürdürülebilirlik, geçmiş ve gelecek arasındaki adalettir. Geçmişle gelecek arasındaki adalet ne kadar sağlam temellere oturtulursa o kadar mutlu ve huzurlu olur. Yapılan çalışmaların ve ortaya çıkan projelerin daha iyi bir dünya kurmak için fırsat vereceğine inanıyorum. Yolunuz açık olsun. Başka bir dünyanın kuruluşunda senin de bir izinin olmasını dilerim” dedi.

“Çok önemli bir işaret olacak”
İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı (SKGA) Genel Koordinatörü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Danışmanı Ruhisu Can Al, “Politik ve ekonomik krizlere rağmen Bronz Başkanımız İzmir’in dayanıklı, yeşil ve sürdürülebilir bir şehir olması yolunda büyük liderlik gösteriyor. Şehrimizin iş dünyası da bu dönüşüme kayıtsız kalmıyor. Genç Sürdürülebilirlik Elçileri Programı, başka bir Türkiye yolunda bırakacağımız çok önemli bir iz olacak” dedi.

Birbirine maliyeti olan projeler
ESİAD Lideri Sibel Güçlü, gençlerin ürettiği projeleri birbirinden pahalı bulduğunu belirtti. Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, İzmir’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, programın genç fikirlerin ortaya çıkması açısından çok faydalı olduğunu söyledi.

Yatırımcı ekosistemi ile buluştu
Sürdürülebilirlik Elçileri Eğitim Programı’nın üçüncü aşamasında ise genç elçilere birer aylık staj imkanı da sağlanacak. Avrupa Yeşil Anlaşması kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketleri, özel sektör ve ilçe belediyelerinde sürdürülebilirlik çalışmaları yürütülecek.

Genç Sürdürülebilirlik Elçileri Programı’nın önceki iki programından 120 Genç Elçi mezun oldu. Bu gençler sürdürülebilirlik alanında kariyer planlaması yapma fırsatı bulmuş ve bu alanda istihdam da bulmuştur. Elçilerin oluşturduğu yenilikçi, döngüsel ve sürdürülebilir projeler, İzmir’deki yatırımcı ekosistemi ile buluşarak uygulama aşamasına geldi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haberkonak.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu