Haber

Başkan Çetin’in Mesajı “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Önder Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, halkın haber alma özgürlüğünü yerine getiren basının önemine değinerek, “Ülkemizde gazetecilik zor şartlar altında yürütülüyor. Basın eleştirme hakkına yönelik saldırı ve baskılar nedeniyle gazetecilik faaliyetlerinin yürütülmesi zorlaşmakta, basın emekçilerinin çalışma koşulları her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Özgür basının varlığı sadece demokrasimiz için değil, halkın Anayasa ile güvence altına alınan bilgi edinme hakkını kullanabilmesi için de hayati önem taşımaktadır.”

Yerel basının kentteki önemine değinen Önder Soner Çetin, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bugün yerel basın çok zor şartlar altında yaşamını sürdürüyor. Yerel basına yönelik pozitif ayrımcılık ve döviz kurundaki artışla birlikte artan girdi maliyetlerinin sübvanse edilmesinin yolları yasal düzenlemelerle açılmalıdır. Sadece kurumlar değil, yaşadığı şehrin sorunlarına duyarlı olan her vatandaş yerel basının yanında yer almalıdır. Yerel basının güçlü olduğu şehirlerde o şehirdeki hayati sorunların çözümü daha kolay olacaktır.

Başkan Soner Çetin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, basın mensuplarının özgürce haber yapabilecekleri bir ortama kavuşmasını diledi. 10 Ocak’ın bayram olarak kutlanacağına inandığını ifade eden Önder Soner Çetin, bir ülkenin demokratik gelişmişlik düzeyinin o ülkedeki basın özgürlüğü ile orantılı olduğunu vurguladı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu