Haber

Bakan Nebati’den Asgari Ücret Açıklaması: Kapsamlı Düzenlemeler Ne Olacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılı minimum fiyatı ile sabit gelirle çalışanlar için adımlar atılacağını söyledi.

‘Asgari ücrette vergiyi kaldırmıştık’

Sabah Gazetesi’nden Mete Dirice’ye açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, 2023 yılında uygulanacak minimum fiyat ile ilgili şu sözleri kullandı;

“Biliyorsunuz ki geçen yıl yaptığımız düzenlemeyle 1/1/2022 tarihinden itibaren taban fiyatı vergi dışı bırakmış ve taban fiyatın üzerinde yarar elde eden çalışanların da fiyatlarının taban fiyata isabet eden kısmını gelir ve damga vergisinden istisna etmiştik.

Böylelikle taban fiyat üzerinde rastgele bir vergi yükü kalmadı. Minimum fiyatla çalışan vatandaşlarımızın yıl içinde rastgele bir devirde vergi ödemesi kelam konusu değil.

Bunun yanında, tekrar geçtiğimiz periyotta ihracat yapan kurumların ihracattan elde ettikleri çıkarlara ve sanayi sicil evrakı sahibi kurumların üretim faaliyetinden elde ettikleri çıkarlara uygulanacak kurumlar vergisi oranını da 1 puan indirmiştik.”

‘Sabit gelirle çalışanların lehine olacak’

“Bilindiği üzere yatırıma, istihdama, üretime ve ihracata halihazırda güçlü bir desteğimiz var. Bu desteğimizi tüm kurumlarımızla her alanda sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Öte yandan nasıl ki asgari ücrete geçtiğimiz yıl yaptığımız artışlar enflasyon oranının üzerinde olduysa, nasıl ki adımlarımızı sabit ücretli çalışanlar lehine attıysak, yeni dönemde de aynı yaklaşımızı devam ettireceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu