Ekonomi

American Tower ilk çeyrek tahminlerini aştı, hisseler yükseldi

BOSTON – American Tower Corporation (NYSE:AMT), Wall Street beklentilerini aşan ilk çeyrek kazançları ve gelirleriyle yıla güçlü bir başlangıç yaptığını duyurdu. Şirket, 1,75 dolarlık analist konsensüsünü önemli ölçüde geride bırakarak 2,79 dolarlık düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) bildirdi. Gelir de 2,79 milyar dolar beklentisine karşılık 2,83 milyar dolara ulaşarak tahminleri aştı.

Güçlü çeyrek performansı American Tower hisselerinin %0,29 oranında marjinal bir artış göstermesini sağladı. Kazanç ve gelirdeki artış, bu olumlu yatırımcı hissiyatının başlıca nedeni oldu.

Şirket ayrıca düzeltilmiş FAVÖK için iyimser bir görünüm sunarak, tüm yıl için 7,12 milyar dolar ile 7,23 milyar dolar arasında bir beklenti ortaya koydu ve daha önce tahmin edilen 7,08 milyar dolar ile 7,19 milyar dolar aralığından artış gösterdi.

American Tower CEO’su Steven Vondran, güçlü çeyreği şirketin varlık platformlarında devam eden talebe bağladı ve Hisse Başına AFFO’daki yaklaşık %10’luk büyümenin altını çizdi. Vondran, “ABD ve Avrupa’da hızlanan faaliyetlere ilişkin görünürlük, gelişmekte olan pazarlarımızın çoğunda yüksek yeni iş büyümesinin devam etmesi, Hindistan’daki olumlu tahsilat eğilimleri ve CoreSite’ta imzalanan kiralamaların bir başka güçlü çeyreği ile küresel işimiz, yıl boyunca ve uzun vadede ilerlerken kaliteli ve tekrarlayan büyüme sağlamak için konumlandırılmıştır” dedi.

Şirketin emlak geliri %3,3 artışla 2,804 milyar dolara yükselirken, AMT adi hisse senedi sahiplerine atfedilebilir net gelir, kule varlıklarının tahmini faydalı ömürlerinin uzatılması ve varlık emeklilik yükümlülüklerinin tahmini ödeme tarihlerini yansıtarak %173,2 artışla 917 milyon dolara yükseldi.

American Tower’ın güncellenen 2024 tam yıl görünümü, döviz kurundaki dalgalanmaların olumsuz etkileri ile kısmen dengelenen Hindistan’daki müşteri tahsilatlarındaki iyileşmeyi yansıtıyor. Şirket, mülk geliri, Düzeltilmiş FAVÖK, AMT adi hisse senedi sahiplerine atfedilebilir AFFO ve Hisse başına AMT adi hisse senedi sahiplerine atfedilebilir AFFO için 2024 yılının tamamına ilişkin görünümünün orta noktalarını yükseltiyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Yatırımcılar kazanç raporuna olumlu tepki verdi ve hisse senedi fiyatı hafifçe yükseldi, bu da şirketin 5G döngüsü boyunca dijital altyapı varlıkları portföyüne yönelik artan talepten yararlanmaya devam etme yeteneğine olan güveni gösteriyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

camas-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu